Başbakanlık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarının "ahlaksızca bir montaj ürünü olup, tümüyle gerçek dışı" olduğunu bildirdi.

Başbakanlık, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtlarının, ahlaksızca bir montaj ürünü olup, tümüyle gerçek dışı olduğunu' açıkladı.

HESABI HUKUK İÇİNDE SORULACAKTIR

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Akşam saatlerinde bazı internet sitelerinde, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen bir konuşmanın ses kayıtları yer almıştı.

Paralel Yapının Montaj Sahtekarlığı

Başbakan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları günlerdir sosyal medya konusu haline gelmişken olayla ilgili yerli yersiz iddialar ve belgeler atılır olmuştu. Bir yenisi eklenen fake resimlerden birisi olan bu fotoğraf diğerlerinden çok farklı.
Başbakan'a ait olduğu söylenen ses kayıtlarından sonra Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye ait montajlı sesler kamuoyuna sunulmuş hakkında çok konuşulmuştu.

Bugün akşam saatlerinde sosyal medyaya bomba gibi düşen "Başbakan'ın evinden çıkan banka aracı" fotoğrafı hükümet muhalifleri tarafından sıkça paylaşılmış ve hakkında türlü senaryolar uydurulmuştu.

Ancak yakın saatlerde ortaya çıkan gerçek ise bir grup grafiker tarafından sadece insanların asılsız görüntülere nasıl hemen kandıklarını göstermek amaçlı hazırladıkları, montaj fotoğraf olduğunu belgeleyen video oldu.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile