Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






İzinsiz Gösteriye Polis Müdahalesi

Beyoğlu'nda izinsiz gösteri yapan ve polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale edildi. Bazı göstericiler gözaltına alındı.
Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencileri anmak için Galatasaray Meydanı'nda toplanan grup, oturma eylemi yaptı.

Meydanda geniş güvenlik önlemi alan polis, çeşitli sloganlar atan grubu, izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle dağılmaları yönünde uyardı. Grubun eylemine devam etmesi üzerine TOMA'larla tanzikli su sıkan polis, eylemcileri ara sokaklara kadar kovaladı. Bir süre sonra yeniden gruplar halinde meydana doğru yürüyen eylemciler, alanda Soma ile ilgili pankart açtı. Eylemcilere ikinci kez müdahale eden güvenlik güçleri, grubu dağıtarak meydana giriş-çıkışları kapattı. Müdahale sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı. Eylemciler arasında yer alan HDP üyesi bir grubun parti flamaları ile Abdullah Öcalan'ın posterini taşıdıkları görüldü.

Taksim'de gözaltı Bu arada, Soma'daki maden faciasını protesto etmek için slogan atarak, Taksim Cumhuriyet Anıtı önüne poşet içinde kömür bırakmak isteyen iki kişi, burada önlem alan polis ekipleri tarafından uyarıldı. Bu kişiler, yaşanan kısa süreli arbedenin ardından gözaltına alınarak, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇHD üyelerinden oturma eylemi Öte yandan, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi bir grup avukat da meslektaşlarının Soma'da gözaltına alınmasını protesto amacıyla Galatasaray Meydanı'nda bir süre oturma eylemi yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile