Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı merkez Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur'un da bulunduğu 45 M 0001 resmi plakalı araç Akhisar girişinde kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre, saat 19.50 sıralarında Manisa'dan Soma istikametine gitmekte olan içerisinde Yunus Emre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile İl Başkanı Baybatur'un bulunduğu 45 M 0001 plakalı resmi araç, karayolunda seyir halindeyken tali yoldan çıkan 45 HA 7523 plakalı özel araca çarptı. Çarpma sonucu her iki araçta yol kenarına savruldu. Araçta bulunanlar hiçbir şekilde yaralanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Olayla ilgili konuşan AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur "Seyir halindeyken Soma'daki kaza mahalline gidiyorduk. Araç birden önümüzde çıktı, hiçbir şey anlamadık. Allah'tan karşı yöndeki ve bizdeki araçta hiçbir can kaybı veya yaralanma olmadı" dedi.






Hasip Kaplan, Eğilip Özür Diledi (Soma Konuşması)

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Soma’da yaşanan facia ile ilgili Genel Kurul'da konuştu.
Soma'da yaşanan maden faciası Meclis'in de gündeminde.

Bugünkü görüşmelerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra (habere gitmek için tıklayın) HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da söz alan bir diğer isim oldu.

'BU KADAR KOLAY MI?'
Genel Kurul'da milletvekillerine hitap eden Kaplan, 'Uludere'deki cenazeler gibi battaniyeye sarılı ölümlerin kahrolası fotoğrafına birileri “olağan şey”, “kader” deyip bu hakla dalga geçme hakkını kendinde nasıl buluyor. Bu kadar kolay mı?' dedi.

'ÇALDINIZ ÇALDINIZ ÇALDINIZ'
'Vicdanlarımız pas tuttu diyeceğim ama burada vicdan yok' diye ekleyen Kaplan, 'Vicdan yok eğer olsaydı tekme tokat girişilmezdi yurttaşa. Eğer olsaydı oraya koruma ordularıyla girilmezdi. Belediyeden çaldınız, işçinin emeğinden çaldınız, kaskından çaldınız, baretinden çaldınız, elektrik kablosundan çaldınız, elbisesinden çaldınız, çizmesinden çaldınız, tabutundan çaldınız. Sonra ölenlere 'kader' diyorsunuz. Böyle kadere isyan ediyoruz. Böyle kader batsın' şeklinde konuştu.

'ÖNÜNÜZDE EĞİLİYORUZ'
Kaplan şu şekilde devam etti: Biz 301 ölü bunca yaralı karşısında hükümetin yapmadığını yapmak istiyoruz: Özür diliyoruz. Eğiliyoruz önünüzde. Bu utanç bu Meclis'e yeter.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile