Rusya devlet kanalında Türkiye'ye iftira atarak şikayet eden CHP'li vekil Eren Erdem hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke hazırlandığı öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Rusya devletine ait RT kanalına verdiği röportajda Türkiye'ye iftira atarak şikayet etti. Erdem, IŞİD teröristlerinin öldürücü kimyasal sarin gazı bileşenlerini Türkiye'den edindiği şeklinde asılsız iddia ve suçlamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Eren Erdem hakkında hazırladığı fezlekeyi yarın sabah Adalet Bakanlığına gönderecek.

Şamil Tayyar: Eren Erdem sınırdışı edilmelidir

CHP’den paralel örgüt akreditesiyle milletvekili olduğu iddia edilen Eren Erdem skandal bir röportajla gündeme geldi. Rus televizyonu RT’ye mülakat veren CHP’li vekil Eren Erdem’in ‘’IŞİD, Sarin Gazını Türkiye’den aldı’’ ifadelerine AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar sert bir tepki gösterdi.
Sürmanşet programında Beyaz Tv Genel Yayın Koordinatörü Osman Gökçek'le birlikte gündemi değerlendiren Tayyar, Eren Erdem'in vatandaşlıktan çıkarılıp sınır dışı edilmesi gerektiğini açıkladı.

Tayyar, şu ifadeleri kullandı;

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMALI

Eren Erdem kesinlikle vatan hainidir. Vatana ihanetten mutlaka yargılanması gerekir. Vatana ihanetten yargılanması gereken bu şahsın dokunulmazlık dosyası meclise gelir gelmez, ivedi bir şekilde dokunulmazlığını kaldıralım.

TAKAS EDELİM
Eren Erdem'in yargılanmasına paralel olarak sınırdışı edilmesi gerekir. Eğer bizim İran'da yakalanmış ajanımız var ise, Eren Erdem'le takas etsinler. Kendi mallarını onlara iade edelim, bizim istihbarat ajanlarımızla takas etsinler. Bu takas bir köprü üzerinde mi olur, bir sınırda mı olur onu bilemem.

SINIR DIŞI EDİLMELİ
Takas için kullanılabilecek bir durumu yoksa, bunun ivedi bir şekilde sınır dışı edilmesi lazım. Bırak parlamentoyu Türkiye Cumhuriyet sınırları içerisinde Eren Erdem'in olmaması gerekir. Bir ülkeye casusluk yapıyorsanız kendi ülkenize ihanet ediyorsanız o ülkede barınmamanız gerekir.

BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile