17. Gezici Festival Sinop’ta Başladı

17. Gezici Festival Sinop’ta Başladı

Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinop Valiliği, Sinop Belediye Başkanlığı, Sinop Kültür Ve Turizm Derneği`nin katkılarıyla düzenlenen 17.

Gezici Festival, Sinop’ta başladı.

12 Aralık’a kadar sürecek festivalde Türk ve Dünya sinemasından önemli filmleri Sinop’un tek sineması olan Deniz Sineması’nda ücretsiz olarak izlenebilecek. Entelköy, Efeköy’e Karşı” adlı filmin start alan festivalin ilk gösterimine ünlü Oyuncu Uğur Yücel ve Cengiz Karakurt, Yangın Var filminin yönetmeni Murat Saraçoğlu, Yurt filminin yönetmeni Muzaffer Özdemir, Entelköy Efeköy`e Karşı filmi oyuncularından Erkut Ertürk, Emin Gürsoy ve Hamit Demir Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacığlu, Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Erhan Arıkan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile çok sayıda sinemasever katıldı.
İlklerin biraz heyecanlı olduğunu dile getiren Sinop Valisi Ahmet Cengiz, "Bu sene başardığımız birkaç ilkten sonra, burada ilk sanat etkinliğini, bir film festivalini yapmanının heyecanını yaşıyoruz." dedi.

Ankara Sinema Derneği Başkanı Ahmet Boyacıoğlu ise Sinop Valiliği, Sinop Belediyesi, Sinop Kültür ve Turizm Derneği`nin ortak çabası ile buradayız. Bir takım zorluklarımız oldu ama gösterilen ilgiden de çok mutlu oldum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından `Entelköy Efeköy`e Karşı`, Deniz Sineması`nda sinemaseverlerle buluştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile