200 bin TL'lik çek karşılığı boşandı

200 bin TL'lik çek karşılığı boşandı

Karşılıklı açıklamalarıyla günlerdir gündemden düşmeyen Seren Serengil-Musa Aytun çifti, dün resmen boşandı.

Dört yıl önce Roma'da evlenen Seren Serengil ile Musa Aytun, dün Beykoz Aile Mahkemesi'nde boşandı. Dava, tarafların arasında imzaladıkları protokolle anlaşmalı olarak son buldu. Musa Aytun ve Seren Serengil'in birbirleri hakkında yaptıkları çarpıcı açıklamalar, magazin gündemine bomba gibi düşmüştü. Serengil, "Musa anneme ait kredi kartlarıyla kumar oynayıp borçlandı" demiş, Aytun ise Serengil'in 2006 yılındaki hamileliğinin sahte olduğunu iddia etmişti. Dün Beykoz Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasına Seren Serengil annesi Nevi Serengil'le, Musa Aytun ise avukatıyla birlikte sabah 09.00'da geldi. Saat 14.00'te yapılması gereken duruşma, tarafların talebiyle 09.30'da görüldü.

Avukatlar, aralarında hazırladıkları protokol doğrultusunda çiftin boşanmalarını talep ederek "Vekalet temyiz ve yargılama gideri ücreti istemiyoruz" dediler. Musa Aytun ise söz alarak "Ben hiçbir baskı altında kalmadan kendi hür irdemle davalı eşimden sunulan protokol doğrultusunda boşanmak istiyorum. Protokol içeriği doğrudur. Altındaki imza bana aittir" dedi. Protokolün 3/B maddesi gereğince Musa Aytun'un verdiği 200 bin dolarlık 7 Ekim tarihli çek, Serengil'e verildikten sonra, mahkeme çiftin temyiz yolu açık olmak üzere boşanmasına karar verdi. Serengil de Aytun'un babası hakkında açtığı davayı geri çekti.

Konuşana 250 bin TL ceza

- Seren Serengil, erken doğum nedeniyle kaybettiği bebeğinin Musa Aytun'un babası Rahmi Aytun tarafından çöp poşetiyle Musevi Mezarlığı'na gömüldüğünü ve mezar yerinin kendisinden saklandığını iddia ederek maddi ve manevi tazminat davası açmıştı. Protokol gereği Serengil, bu davadan vazgeçti.

- Her iki taraf, geçmişte yaşanan hamilelik, bebek, evlilik gibi konular hakkında konuşmayacak. "Karşılıklı yanlış bilgi verme" yasağını delen taraf, 250 bin TL ceza ödeyecek.

- Musa Aytun, Seren Serengil'e 200 bin dolarlık çek verdi. (Leasing'le alınan Jaguar marka otomobilden kalan 30 bin euro'luk borç ve Aytun'un Serengil'den aldığı iddia edilen 90 bin TL para ve diğer giderler için.)

Mynet

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile