2022 BES Devlet Katkısı Ne Kadar? 2022 BES Yeni Düzenlemeler Neler?

2022 BES Devlet Katkısı Ne Kadar? 2022 BES Yeni Düzenlemeler Neler?

BES devlet katkısı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise 2022 BES devlet katkısı ne kadar sorusu yer almaktadır. Peki, 2022 BES devlet katkısı ne kadar? 2022 BES yeni düzenlemeler neler? BES'ten kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrası BES devlet katkısının yüzde 30’a çıkacağı belirtilmişti. Bu durumun ardından birçok kişi yeni yılda BES hakkında alınan kararları merak etti. Özellikle en sık aratılanlar arasında 2022 BES devlet katkısı ne kadar ve 2022 BES yeni düzenlemeler neler soruları yer alıyor. Türkiye Sigorta Birliği tarafından yapılan açıklamada devlet katkısının 5 puan artış yaşayarak yüzde 30’a yükseldiği aktarıldı. Bu sebeple birçok kişi BES hakkında araştırmalara başladı. 2022 BES devlet katkısı ne kadar ve BES ne kadar sorularına cevap almak için haberimizin devamını takip edebilirsiniz.


2022 BES Devlet Katkısı Ne Kadar? 2022 BES Yeni Düzenlemeler Neler?

2022 BES Devlet Katkısı Ne Kadar?


2022 BES devlet katkısı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Yeni yılın gelmesinin ardından bireysel emeklilikte nasıl düzenlemeler yapılacağı hakkında tahminler yürütülüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak "Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini artırmak için devlet katkısı oranını yüzde 5 daha artırarak yüzde 30'a çıkartıyoruz" ifadelerini kullanınca bireysel emeklilik sisteminden faydalanmak isteyen birçok çalışan konuyla ilgili detayları arattı. 2022 BES devlet katkısı ne kadar sorusu ise en merak edilenler arasında bulunuyor.  TSB tarafından yapılan açıklamada ise asgari ücretli bir çalışanın yıllık devlet katkısından yararlanma oranı 15 bin TL olarak belirtildi. Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli “Bireysel emeklilik ve otomatik katılım sözleşmelerine ayrı ayrı devlet katkısı verildiği için hem bireysel emeklilik hem otomatik katılım sözleşmesi olan katılımcılarımızın yararlanabileceği devlet katkısı 30 bin TL'ye kadar çıkabilmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açıklanan önlemler paketi, halihazırdaki ekonomik dalgalanmalarla ortaya çıkan moral bozukluklarının giderilmesi, sisteme duyulan güvenin tazelenmesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaynakların istikrarlı şekilde büyütülmesi adına çok önemli bir adım. Tüm ekonomi aktörleri olarak eş güdüm içerisinde bu politikaların hayata geçirmek adına var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizde 2003 yılında kurulan BES, 18 yılını başarıyla tamamladı ve bugün 13,3 milyon katılımcıya ve 250 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşılmasının haklı gururunu yaşıyoruz. Bu büyümenin arkasında, artan tasarruf bilinci ve ulusal tasarrufları artırmaya yönelik yapısal reformlar yer almaktadır; özellikle 2013 yılında başlayan yüzde 25 devlet katkısı teşviki, 2017 yılında hayata geçirilen Otomatik Katılım Sistemi (OKS) ve geçtiğimiz aylarda kanunlaşan 18 yaş altı çocukların sisteme dahil olma imkanı ile birlikte hükümetimizin teveccühüne mazhar bir sektör oldu” ifadelerini kullandı. Böylece BES devlet katkısının yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılmasıyla birçok kişi konu hakkındaki araştırmalarını hızlandırdı.


2022 BES Devlet Katkısı Ne Kadar? 2022 BES Yeni Düzenlemeler Neler?

BES’ten Kimler Faydalanabilir?


Bireysel emeklilik sisteminin avantajlarını öğrenenler konuyla ilgili detayları araştırmaya devam ediyor. Konu kapsamında en sık aratılanlar arasında ise BES’ten kimler faydalanabilir sorusu yer alır. Devlet katkısının bireysel emeklilik sisteminde yüzde 30’a çıkarılması birçok kişinin ilgisini çekti. Konuyu yakından takip edenler ve bireysel emeklilik sisteminin avantajlarından faydalanmak isteyenler konuyla ilgili detayları araştırıyor. Yüzde 25 devlet katkısının yüzde 30’a çıkmasıyla birçok kişi BES’ten kimler yararlanabilir sorusuna cevap armaya başladı. Bireysel emeklilik sistemine kayıt olan ve çalışan kişiler BES’e kolaylıkla katılım sağlayabilirler.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile