3 ağaç kestiğimi bile ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim!

3 ağaç kestiğimi bile ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim!

Ali Ağaoğlu, 'Maslak 1453 projesi için 320 bin ağaç kesildi' iddialarıyla ilgili sert konuştu: Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim"

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin bulunduğu arazinin aslında orman olduğu, konut projesi için 320 bin ağaç kesildiği iddiasına yanıt verdi.

BİRİLERİ SADECE KONUŞUR
l Maslak 1453'le ilgili eleştirilere ne diyorsunuz?
Hayatım boyunca yanlış birşey yapmadım, bundan sonra da yapmam. O proje Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı projelerinden biri. Bu konuda hiçbir kaygım yok. Üretemeyen bir kesim var, sadece laf üretiyorlar. Bunlar benim moralimi bile bozamaz.

l Bu arazi önceden ne durumdaydı, nasıl kullanılıyordu?
Bu arazi öncesinde askeriyenindi, askerlerin atış poligonuydu. Büyük bir kısmı da toprak döküm yeriydi. Sonra askeriye burayı Emlak Konut GYO'ya devretti. Buradan elde ettiği gelirle de Güneydoğu'daki tüm karakolları kalekol yapıyor. Burası Emlak Konut GYO'nun arazisi aslında. Biz projeyi Emlak Konut'la hasılat paylaşımı yöntemiyle hayata geçiriyoruz. Arazi Fatih ormanlarına komşu ancak üzerinde bir tane bile ağaç yoktu.

ESKİ HALİNE GOOGLE'DAN BAKIN!
l Maslak 1453'te hiç ağaç kesilmedi mi?
Değil 3 bin, 3 ağaç kestiğimi ispatlasınlar etek giyip Taksim'de gezerim. Kendimden o kadar eminim.

l Peki bu '320 bin ağaç' lafı nasıl çıktı ortaya?
Arazimiz 320 bin metrekare. İddianın tutarsızlığı buradan da belli. Orman mühendisleri diyor ki 320 bin ağacın olması için asgari 4.5 milyon metrekarelik alan gerekir... Art niyetliler tarafından yeşile karşı duyarlı insanların duyguları suistimal edildi. Google'ı açsalar arazinin eski resimlerini göreceklerdi.

9 bloktan 6'sını sattık
l Maslak 1453'te satışlar nasıl gidiyor?
9 Bloğu yabancılara ayırmıştık. 6'sının ön satışı yapıldı. Birkaç ayda satışı kapatırırz. İç piyasada da 2 binin üzerinde satış oldu.

'Reklamda saygısızlık yok'
l Projeleri yere savurmanız da mimarları rahatsız etti...
Emeğe saygılı bir insanım. Türk mimarlarına da en fazla değer verenlerden biriyim. Hatta Londra'daki projemizi de bir Türk mimara çizdiriyorum. Asla mimarlara karşı yapılmış bir saygısızlık değil.

3 milyonluk Rolls Royce'la mı yardım istemeye gideceğim!
l Başbakan'ın ofisine yardım istemeye mi gittiniz?
Ziyarete 3 milyonluk Rolls Royce'la gittim. Öyle bir şey desem kendisi bana 'gereken cevabı' vermez mi? Sayın Başbakanı Dubai'deki fuara davet ettim. En ufak bir kredi borcum bile yok. Bu söylentiler rakiplerin çamur atması. Sektörde bir ben varım bir de rakipler var.

Orman Bakanlığı ile yıllardır kavgalıyız
l Orman Bakanlığı onların isminden faydalandığınızı söyledi...
Bakanlık diyor ki Fatih Ormanlarının bu arazi ile ilgisi yok. Bu doğru. Zaten reklamda da projenin ormanın yanında olduğunu belirtiyorum. Aynı açıklamada bakanlık ormanlarda tahsis yok diyor; kendisiyle çelişiyor. Parkorman bizim bitişiğimiz. Senelerdir burası Borusan'a tahsisliydi. Şimdi de Serdar Bilgili'nin şirketine tahsisli. Yandaki araziyse 2009'da AKC Petrol'e tahsis edilmiş. Daha sonra biz bu şirketi satın aldık.

ORAYI HALKA AÇACAĞIZ
l Bu alanı nasıl kullanacaksınız?
29 yıllığına kullanım hakkı bizim. Mesire yeri olarak düzenleyip, İstanbul halkına açacağız. Parkorman gibi etkinlikler yapılabilir.

l Eleştirilerden biri de ormanda 'reklam çekti, izin almadı...'
Özel sektöre kiralanmış, halkın kullanımına açık yerler bunlar. İsteyen film çeker, isteyen piknik yapar.

BAKANLIĞA DAVA AÇTIM
l Peki sizce niye bu tavır?
Bilmiyorum... Zaten Orman Bakanlığı'na dava da açtım. Haklı olduğum konuda sonuna kadar savaşırım. Kafama silah dayasan inandığım şeyden geri adım atmam. Diyorlar ki adımızı kullandınız. Burası halkın kullanımına açık bir orman. Zaten eskiden beri kavgalıyız Orman Bakanlığı'yla. Geçtiğimiz yıllarda da Uludağ'da sorun yaşamıştık, ben onlara 'Yaptığın plan değil pilav' demiştim.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile