57. Alay Yürüyüşü Şafak Vakti Yapıldı Çanakkale

-57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ ŞAFAK VAKTİ YAPILDI ÇANAKKALE (A.A) - 25.04.2010 - ÇANAKKALE KARA SAVAŞLARININ 95. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GENELKURMA

-57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ ŞAFAK VAKTİ YAPILDI

ÇANAKKALE (A.A) - 25.04.2010 - Çanakkale Kara Savaşlarının 95. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Genelkurmay Başkanlığı v ulusal öğrenci konseyi iş birliğiyle 'Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü' düzenlendi. 

Geceyi 'Ata'nın Yolunda 57. Alay Yürüyüşü Gençlik Kampı'ndaki çadırlarda geçiren ve sabahın erken saatlerinde kalkan öğrencilere Türk Kızılayı tarafından dağıtılan ve 57. Alay'daki askerler tarafından da içildiği belirtilen kırık buğday çorbası ile ekmek ikram edildi. 

Çorba dağıtımına katılan Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, '57. Alay'ın istihkakı bir kepçe çorbaydı. Biz de arkadaşlarımıza bir kepçe çorba dağıtıyoruz' dedi. 

Daha sonra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Kolordu Komutanı Necati Özbahadır, diğer askeri yetkililer, Türkiye'deki 61 üniversite, Kırgızistan Manas Üniversitesi ile 3 harp okulu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından gelen yaklaşık 11 bin kişi yürüyüşün başlayacağı alana geldi. 

Orgeneral Iğsız ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayrakları tutan izcilerin arasından geçerek yürüyüşü başlattı. 

Yanındaki öğrencilerle bir süre yürüyen Iğsız, öğrencilerin söylediği marşlara da eşlik etti. 

Öğrencilerle sohbet eden Iğsız, onlardan geçmişlerine sahip çıkmalarını istedi. Öğrenciler de yapılan etkinlikler için Iğsız'a teşekkür etti. 

Bir süre öğrencilerle yürüyen Orgeneral Iğsız ve diğer askeri yetkililer daha sonra yürüyüşten ayrıldı. 

Yaklaşık 4,5 kilometre yolu ellerinde Türk bayrakları taşıyıp marşlar söyleyerek yürüyen kalabalık grup, Conkbayırı'na ulaştı.

Yürüyüş sırasında izcilerin 'Dedeciğim Ben Geldim' yazılı yelekler giydiği gözlendi. Yürüyenlere Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopter de havadan eşlik etti. 

Conkbayırı'nda tamamlanan yürüyüşün ardından Conkbayırı Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende anıta, Türk Milleti, Türk Gençliği ve TSK adına çelenkler konuldu. TSK'nın çelengini anıta 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız bıraktı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından etkinlik sona erdi. 

25.04.2010 09:05:22
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile