70 Kişilik Polonyalı Bisikletçi Habur’dan Geçiş Yaptı

70 Kişilik Polonyalı Bisikletçi Habur’dan Geçiş Yaptı

Polonya’dan yola çıkan ve Japonya’ya doğru hareket eden bisikletçiler, Silopi ilçe merkezinden yol alıp, Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçiş yaptı.


Silopi halkının ilgi gösterdiği Polonyalı bisikletçiler, Ağustos ayı başlarında Japonya’nın Jambore kentine ulaşmayı hedefliyor. Polonya’dan başlayarak Japonya’ya kadar 12 bin kilometreden oluşan ve 9 etaba ayrılan dünyanın en uzun parkurunda pedal çeviren Polonyalı bisikletçiler Silopi ilçesine ulaştı. 35’i kadın toplam 70 kişilik ekipte yer alan Norbert Skrzynsui, Zuza Kubak, Mıchalina Kupper, Ula Zıober, Jawus Marciniar ve Lukas Romanowsui adlı 6 Polonyalı ilçe merkezinde yeme ve içme ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra Habur Sınır Kapısı’na doğru pedal çevirdi. Japonya’da düzenlenecek olan 2023 İzcilik Festivali'nin tanıtım etkinlikleri için Polonya'dan bisikletle belirlenen güzergahlarda yollarına devam ettiklerini belirten Polonyalı bisikletçi Ula Zıober, "Gaziantep’ten geliyoruz. Kuzey Irak üzerinden İran’a oradan Japonya’ya gideceğiz. Türkiye çok güzel bir ülke. İnsanları misafirperver. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bisiklet ile Polonya’dan Japonya’ya kadar pedal çevirecek olan Polonyalı bisikletçiler Şırnak’ın Silopi ilçesi yakınlarında mola verdikten sonra Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak’a geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile