75 Yasindaki Sakine Teyzenin 'Pembe' Hayati

75 Yasindaki Sakine Teyzenin 'Pembe' Hayati

Isparta’nin Sav beldesinde yasayan 75 yasindaki Sakine Akkul, her detayini pembeye boyadigi müstakil eviyle görenleri hayretler içerisinde birakiyor. Çocuklugundan beri pembe rengi çok sevdigini söyleyen Sakine teyze, "Elimden gelse oglumla kizimi da pembeye boyayacagim, onlara da pembe pembe bakacagim. Çünkü çok seviyorum” dedi.

Isparta’nin merkeze bagli Sav beldesinde yasayan 75 yasindaki Sakine Akkul, buldugu her seyi pembeye boyuyor. Yasadigi evin her detayini pembeye boyayan Sakine teyze, pembe eviyle dikkat çekiyor. Tek katli evinin dis kapisindan duvarlarina, evin içerisinde bulunan süs esyalarina kadar pembeye boyayan Akkul, pembe askinin çocuklugunda basladigini söyledi.

Küçükken anne ve babasindan pembe esyalar istedigini belirten Akkul, “4-5 yaslarinda annemden pembe bez parçalari istermisim, onlari dikermisim. Baska bir renk aldigi zaman kabul etmezmisim. Pembe sevgim o zamanlardan beri var. Babam bayramlarda bize bayramlik alacagi zaman bana pembe kazak al derdim. Baska renk alirsan giyinmem derdim, kiyafetlerimi pembe alirdi” dedi.



“Elimden gelse oglumla kizimi da pembeye boyayacagim”

Pembe rengi çok sevdigi için her seyi pembe istedigini söyleyen Sakine teyze, “Boyamak içimden geliyor. Evimi kendim boyadim. Elime ne geçerse pembeye boyamak istiyorum, boyamadan duramiyorum. Boya yapmadigim zaman uyuyamiyorum. Pembe boya aldigim zaman içim rahatliyor. Oglum, ’Anne hastasin, bu yasta yapma ugrasma’ diyor ama ’Oglum duramiyorum, boya yaptigim zaman vücudum rahatliyor’ diyorum. Elimden gelse her yeri, her seyi boyayacagim. Elimden gelse oglumla kizimi da pembeye boyayacagim, onlara da pembe pembe bakacagim. Çünkü çok seviyorum” dedi.



“Ankara, Antalya, her yerden evi görmeye gelenler var”

Yasadigi evi 9 yil önce pembeye boyadigini söyleyen Akkul, “9 sene önce de evimde pembe renk vardi ama bu kadar fazla degildi. Esim vefat ettikten sonra iyice pembe askina düstüm. Evimi pembeye boyayarak kendimi teselli etmeye basladim. Bu sekilde oyalanmaya basladim” dedi.

Pembe evi merak ederek sehir disindan gelenler oldugunu söyleyen Akkul, “Geçen gün Ankara’dan evi gezmek için geldiler. Ankara’da birçok kadin beni biliyormus. Antalya’dan her yerden gelen var. Teyze neden bu kadar pembe seviyorsun diyorlar. Sav’i gezdik, böyle ev görmedik diyorlar. Nasil yaptin bu evi, üsenmedin mi diyorlar. Içimden geliyor, boyamazsam uyuyamiyorum diyorum. Bana masallah, biz senin gibi kadin görmedik diyorlar” dedi.



“Elimden gelse Sav kasabasini boyayacagim"

Ilerleyen zamanlarda gerçeklestirmek istedigi hayallerinden bahseden Sakine teyze, “Artik eskisi gibi boya alamiyorum. Boya alabilsem her yeri boyasam, cennet gibi yapsam diyorum. Evin önünü arkalarini, her yeri boyayacagim. Elimden gelse Sav kasabasini boyayacagim” seklinde konustu.



“Mezar tasim pespembe olsun”

Çocuklarina evi için vasiyetler biraktigini söyleyen Akkul, “Çocuklarima ben ölürsem bu süsler böyle dursun, iki üç tanesini kabrime asin diyorum. Ben ölene kadar daha çok boyarsam iki, üç tanesini asarlar, gerisi durur. Kimse dokunmasin, eve gelen giden herkes bu kadin bunlari yapmis diye beni ansinlar diyorum. Mezar tasim pespembe olsun, evimin giris kapisi gibi. Herkes benim mezarima baksin. Çocuklarim yaparlar. Benim en degerli seyim pembe” açiklamalarinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile