AB Projesi İle Portekiz’e Giden Kumluca Kafilesi Yurda Döndü

AB Projesi İle Portekiz’e Giden Kumluca Kafilesi Yurda Döndü

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Belediyesi ile Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Projesi kapsamında Portekiz’e giden 8 kişilik Kumluca kafilesi yurda döndü.

Portekiz’in Porto şehrinde gerçekleştirilen “Kültürler arası iletişimde bilgi teknolojileri” konulu proje toplantısına Türkiye’nin yanı sıra, İspanya, Finlandiya, Yunanistan, Polonya ve ev sahibi Portekiz'in temsilcileri katıldı.

Proje koordinatörü Eylül Altunsoy, Portekiz’deki etkinliklerin çok verimli geçtiğini, düzenlenen aktivitelerde tarihi, kültürel ve turizm değerleriyle Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Koordinatör Altunsoy, “Proje kapsamında, ev sahibi Polonya ve diğer ortakların katılımıyla çeşitli toplantı, seminer ve aktiviteler düzenlendi.

Bir hafta süren bu etkinliklerde katılımcılar, her gün farklı bir alanda ülkelerini tanıtma imkânı buldu. Kumluca Belediyesi olarak projede ülkemizi temsil eden bizler de ülkemizin tarihi, kültürel ve turizm değerlerini ve doğal güzelliklerini en etkin biçimde tanıtmaya çalıştık. Projenin ülkemizin tanıtımı ve kültürler arası iletişim açısından çok yararlı olduğunu düşünüyorum." dedi.

Projeye katılan öğrencilerden Muhammet Orhan da “Kendi imkanlarımızla yurt dışına gitmemiz, diğer ülkeleri gezmemiz çok zor. Dolayısıyla bu projeler bizler için bulunmaz bir fırsat. Projeye katılan diğer ülkelerden yeni insanlar tanıma fırsatı bulduk. Biz kendi kültürümüzü, yemeklerimizi ve ülkemizin güzelliklerini onlara tanıttık ve projede yer alan diğer ülkeleri tanıma imkanı bulduk. Bu projenin gerçekleşmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum.” diye duygularını ifade etti.

Projeyi düzenleyen Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin de, Kumluca halkına böyle bir imkân sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, proje çerçevesinde Nisan ayı sonunda Kumluca’dan bir grubun daha Finlandiya’ya gideceğini söyledi.

Başkan Çetin, “Grundtvig projesinin ilk katılım toplantısı Polonya’da düzenlenmişti. Projede görev dağılımının yapıldığı bu toplantıya bende iştirak etmiştim. Portekiz ziyaretinin ardından Nisan ayı sonunda bir grubumuzu Finlandiya’ya gönderiyoruz. Programım uyarsa bu ziyarete bende katılmayı düşünüyorum. Bu yıl Kasım ayı içerisinde projeye biz ev sahipliği yapacağız. Proje ortakları arasında bulunan İspanya, Finlandiya, Yunanistan, Polonya ve Portekiz temsilcileri Kasım ayı içerisinde beldemize gelerek bir hafta misafirimiz olacaklar. Misafirlerimizi ülkemizde en güzel şekilde ağırlayabilmek için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile