Adana'nin Fidanlari Ceyhan'da Yetistiriliyor

Adana'nin Fidanlari Ceyhan'da Yetistiriliyor

Adana’nin ihtiyaci olan milyonlarca fidan Ceyhan ilçesi Hamitbeybucagi Mahallesinde bulunan Ceyhan Fidanliginda yetistiriliyor.

1982 yilinda 900 dönüm arazi üzerinde kurulmus olan ve 5 milyon fidan üretme kapasitesine sahip olan Ceyhan Fidanliginda, bölgenin ihtiyaci olan orman ve meyve fidanlari yetistiriliyor. Yetistirilen fidanlar öncelikle il genelinde yangin geçirmis alanlarin yeniden agaçlandirilmasi, yeni agaçlandirma sahalarinin tesisi, otoban ve karayollari kenarlarinin agaçlandirilmasinda degerlendiriliyor.

Ceyhan Kaymakami Bayram Yilmaz, Orman Isletme Müdürlügüne bagli Fidanlik Sefligini ve fidan yetistirme sahalarini ziyaret etti. Fidanlikta incelemelerde bulunan Kaymakam Yilmaz, yürütülen hizmetler ve çalismalar hakkinda fidanlik personelinden bilgi aldi; görevli personele ve çalisanlara kolayliklar, çalismalarinda basarilar diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile