Agri'da Koza Altin-Gümüs Madeni Tesisi'nin Temeli Törenle Atildi

Agri'nin Diyadin ilçesine bagli Mollakara köyünde tespit edilen altin madeninin çikartilmasi amaciyla kurulan Koza Altin-Gümüs Madeni Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atildi.

Mollakara köyündeki tesisin temel atma töreninde konusan AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, bölgeye helikopterle gelirken Agri Ovasi'ni görme imkani buldugunu belirterek, kentin çok güzel bir cografyaya ve termal zenginlige sahip oldugunu söyledi.

Diyadin ilçesinin kaplica ve dogal güzellikleriyle meshur oldugunu, ülkenin de her bir bölgesinin birbirinden farkli farkli cenneti barindirdigini belirten Elitas, bu imkanlardan faydalanmak için ortaya çikan problemlerin durdurulmasi gerektigini vurguladi.

Elitas, yillardir bu bölgelere yatirim yapilmaya çalisildigina isaret ederek, bölge insanin yatirimlardan mahrum birakilmasi adina baraj yapimlarinda is makinelerinin yakildigini dile getirdi.

Yatirimlarin engellenmeye çalisildigini ifade eden Elitas, "Bu bölgede yasayanlarin hepsi terör örgütlerine 'edi bese' (artik yeter) demeli, bunu demedigimiz sürece bunlarin altindan kalkamayiz. Sunu görüyoruz terör örgütü en çok bölge insanina zulmediyor." diye konustu.

Mustafa Elitas, Agri ve Diyadin'in güzelliklerini 84 milyon insanin hizmetine açmak için ne gerekiyorsa yapacaklarini sözlerine ekledi.

Agri Valisi Osman Varol da Agri Dagi'nin dünyaca tanindigini belirterek, "Agri'da, Anadolu'nun girisi kapisi denebilecek bir noktada ecdadimiz Osmanli Devleti'nin sivil mimarisini Istanbul'dan sonraki en önemli örnegi Ishak Pasa Sarayi var. Diyadin ilçesi de jeotermal kaynaklariyla inanilmaz bir potansiyele sahip." ifadelerini kullandi.

Kentin hayvancilik açisindan önemli bir potansiyele sahip oldugunu dile getiren Varol, "Altin madenimizin temel atma törenindeyiz. Bu potansiyelleri hayata geçirmek için vizyonel bir liderlige ihtiyacimiz var. Huzurlarinizda o vizyonel liderligi gösterip ülkemizi dünya sahnesinde gerçekten sözü geçen kritik bir ülke haline getiren ve bugün burada bulunmamizi mümkün kilan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'a sonsuz tesekkürlerimi sunuyoruz. "dedi.

Agri Belediye Baskani Savci Sayan da bu topraklarda altin çikaran kepçelerin sesinin yükselecegini söyledi. Tesisin bölgeye ve ülkeye hayirlar getirmesini dileyen Sayan, Cumhurbaskani Erdogan'a bölgeye verdigi önem ve degerden dolayi tesekkür etti.

AK Parti Agri Milletvekili Ekrem Çelebi de AK Parti hükümetlerinden önce bu bölgelerin sikintili olduguna isaret ederek, hükümetleri döneminde bölgeye ciddi yatirim yapildigina vurgu yapti.

Konusmalarin ardindan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank ve beraberindekiler, butona basip tesisinin temelini atarak altin madeni sahasinda çesitli incelemelerde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile