Ahlatlı Doğaseverler Adilcevaz'da Kır Yürüyüşü Yaptı

Ahlatlı Doğaseverler Adilcevaz'da Kır Yürüyüşü Yaptı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bir araya gelerek doğa yürüyüşü düzenleyen Ahlatlı doğaseverler, Adilcevaz ilçesinde 25 kilometrelik bir kır yürüyüşü yaptı.

Ahlat'ta bir araya gelerek çevre il ve ilçelerde çeşitli aktiviteler düzenleyen doğaseverler, bu hafta ise Adilcevaz ilçesinde yaklaşık 25 kilometrelik bir yürüyüş yaptı. Birçok tarihi uygarlığın izini taşıyan Adilcevaz ilçesinin çevresini gezen ekip, ilk önce şehir merkezinde kısa bir gezinti yaptı. Ardından ilçedeki tarihi ve doğal güzellikleri gezen Ahlatlı doğaseverler, sonbaharda adeta renk cümbüşüne bürünen Adilcevaz ilçesindeki geziden keyif aldıklarını belirterek, bu tür etkinliklerinin sık sık devam edeceğini söyledi.
Ahlatlı Doğaseverler Grubu Başkanı Şeref Şerefoğlu ise, yaptıkları gezinin yorucu ve bir o kadar da keyifli olduğunu belirterek, "Bu yıl Adilcevaz ilçemize ikinci gezimizi yaptık. Daha önce Aygır Gölü ve çevresini gezerken bugün ise Kef ve Kefir Kalesi, Van Akdamar'ı aratmayan tarihi kiliseyi, Tarihi Ulu Camii, Hatuniye Medresesi, Zal Paşa Camii, Kohoz Hanı ve Adilcevaz Kalesi gibi yerleri gezdik. Tüm doğaseverleri de yöremizin güzelliklerini görmeleri için buraya davet ediyoruz. Sonbaharın bu muhteşem güzelliğini kaçıranların çok şey kaybedeceğinden emin olabilirsiniz" dedi.
Öte yandan ilçede yapılan yaklaşık 25 kilometrelik yürüyüşün ardından bu haftaki programın sona erdiği belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile