Aksam Türk Halk Oyunları Ekibi Avrupa Yolcusu

AFYONKARAHİSAR - Alimoğlu Kültür Sanat Araştırma Derneği Türk Halk Oyunları Topluluğu, İspanya ve Portekiz'deki uluslararası festivallerde, Afyonkarahisar'ı temsil edecekleri bildirildi.

AKSAM Yönetim Kurulu Başkanı iş adamı İbrahim Alimoğlu, yaptığı açıklamada, AKSAM Türk Halk Oyunları Topluluğu'nun Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasında önemli bir misyonu yerine getirecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Alimoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"AKSAM Türk Halk Oyunları Topluluğu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim elemanlarının öncülüğünde uzun süredir çalışmalarını yürütüyor. Çoğunluğunu AKÜ öğrencilerinin oluşturduğu topluluğumuz, yurt genelindeki gösterilerinin yanında bu kez yurt dışında da ilimizi ve ülkemizi temsil etmiş olacak. Kalabalık bir ekiple İspanya ve Portekiz'in çeşitli kentlerinde gösterilerde bulunacak olan topluluğumuzun, bu vesileyle Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasında da önemli bir misyonu yerine getirecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz."

AKSAM Türk Halk Oyunları Topluluğu'nun, İspanya'nın güneybatı köşesindeki Endülüs otonom bölgesi içinde yer alan Huelva eyaletine bağlı Palos de la Frontera, Almonaster la Real, Villablanca ve Villanueva de los Castillejos kentleri ile Portekiz'in güneyindeki Lul de Tavira kentinde gösterilerini sergileyecekleri belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile