Aksaray'da Lavanta Bahçesi Yeni Sezona Merhaba Dedi

Aksaray'da Lavanta Bahçesi Yeni Sezona Merhaba Dedi

Aksaray’in dogal güzellikleriyle öne çikan yeni cazibe merkezi Lavanta Bahçesi, yeni sezona görkemli bir açilis töreniyle merhaba dedi.

Aksaray Belediyesi tarafindan olusturulan Lavanta Bahçesi protokol ve vatandaslarin katilimiyla açildi. 20 bin metrekarelik alana kurulan Lavanta Bahçesi ziyaretçilere unutulmaz bir doga deneyimi yasatirken, açilis etkinligi de büyük bir coskuya sahne oldu.

Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer açilis töreninde yaptigi konusmada, Lavanta Bahçesi’nin dogal güzelliklerin bir araya geldigi bir mekan olmanin ötesinde, sehre ekonomik ve turistik katkilar saglayacagini söyledi.

Lavanta Bahçesi’nin Aksaray’in yesil dokusunu güçlendirecegini ve bölgeye olan ilgiyi artiracagini belirten Evren, “Bugün Aksaray Belediyesi olarak daha önceki yillarda yapmis oldugumuz lavanta bahçemizin açilisini gerçeklestirdik. Tibbi aromatik bitkiler çerçevesinde lavanta bitkisini burada üretiyoruz. Hemserilerimize görsel bir ziyafet hazirliyoruz. Ayni zamanda ekonomik deger açisindan da nasil degerlendirilecekse de o sekilde hemserilerimizin hizmetine sunuyoruz. Gerçekten hemsehrilerimizin bu noktadaki heyecanlari bizi bu tarz çalismalara daha fazla tesvik ve motive ediyor. Vatandaslarimizin toprakla, dogayla, bitkiyle tarimsal faaliyetlerle kismen de olsa böyle beraber is yeri olmasi bizi de mutlu ediyor. Insallah açik oldugu sürece lavanta bahçemiz Aksarayli hemsehrilerimizin ziyaretine açik olacak. Onlar da buradan ziyadesi ile keyif alacaklar” dedi.

Vatandaslar ise Lavanta Bahçesi’nin çok güzel ve insana huzur verdigini belirterek herkesin gelip görmesi gerektigini belirterek Aksaray Belediyesine tesekkür ettiler. Açilisa Milletvekili Cengiz Aydogdu, AK Parti Il Baskani Hamza Aktürk, Il Genel Meclisi Baskani Latif Agir, Ticaret Odasi Baskani Ahmet Koças, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Muammer Gür ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile