Türkiye ' nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörüyle Taksim Meydanı ' ndan törenle uğurlanan ve iki tırdan oluşan " Afet Eğitim " konvoyu ; ilk iki ayda İstanbul , Bursa , İzmir , Antalya , Adana , Gaziantep , Malatya , Trabzon , Samsun ve Ankara ' yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka doğal afetler konusunda eğitim verecek ve sigorta bilincini yaygınlaştıracak .
Aksigorta ve AKUT Arama Kurtarma Derneği ' nin işbirliğiyle başlatılan " Hayata Devam Türkiye " sosyal sorumluluk projesi için özel olarak tasarlanan " Afet Eğitim Tırı " ile Türkiye ' nin ilk 3 boyutlu " G-Force Deprem Tırı " ndan oluşan konvoy , Türkiye maratonunun 2 ay sürecek ilk etabı için 30 kişilik bir ekiple yola çıktı . Türkiye ' nin dört bir tarafında halkı doğal afetlere karşı eğitmeyi hedefleyen projenin ilk etabında 1 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor .
Aksigorta ' nın , risk konusunda farkındalık yaratmak ve sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT ' la yaptığı işbirliği ile 5 yılda 50 il ve 250 ilçede 5 milyon kişiye ulaşılarak ; çocuklara , ebeveynlere , işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde , afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği anlatılacak .
Projenin ilk etabı için yola çıkan ekip , G-Force deprem simülatörü ile halka deprem gerçeğini deneyimletirken ; afet eğitim tırındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletilecek ; sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak seminerler , söyleşiler düzenlenecek ; deprem - afet sergisi yapılacak ve interaktif tiyatro oyunu sahnelenecek . Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergileyeceği tiyatro gösterisi ile afet ve sigorta konusu , halkın da katılabileceği interaktif oyunlarla eğlenceli
bir şekilde işlenecek . Etkinliklere katılamayan ancak bilgilenmek isteyenler ise www . hayatadevamturkiye . com internet sitesinden tüm fotoğraflara , eğitim dökümanlarına , sürekli güncellenen bilgilere ulaşabilecek .
Aksigorta ' nın misyonu ; halka risk ve sigorta bilinci aşılamak
Taksim Meydanı ' nda yapılan uğurlama töreninde konuşan Aksigorta Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zerrin Ekşioğlu , " 50 . yılımızda başladığımız bu maraton , sigorta bilincini yaygınlaştırmak amacıyla yapacağımız çalışmalara öncülük edecek " diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü : " Sigorta , güven üzerine kuruludur ve Aksigorta 50 yıllık tarihinde Türkiye ' nin en güvendiği sigorta markası haline gelmiştir . Bu güç ve güvenle , halkımıza risk ve sigorta bilincini aşılamak bizim misyonumuz haline
gelmiştir . Türkiye , 1 . derecede deprem kuşağında olmasına rağmen ev ve işyeri sigortası üretim adetlerinde gelişmekte olan ülkelerin bile altında kalıyor . Bu proje ile alanında söz sahibi iki kurum olarak halkımızın ayağına giderek birebir risk ve güvence konusunu anlatacağız . Amacımız , halkımızın en değerli varlıklarını ; " ailelerini , ev ve işyerlerini " olası riskler karşısında güven altına almalarını sağlamak . Bir yandan da özellikle okullarda çocuklara vereceğimiz eğitimlerle bilinçli nesiller
yetiştirilmesine katkıda bulunmak . Projemiz Türkiye ' de ilçelere kadar yaygınlaştırılan ilk proje olma özelliğini de taşıyor " dedi .
" AKSİGORTA DASK , KONUT VE İŞYERİ SİGORTALARININ BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR "
Aksigorta Teknikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Doğdu ise " Yüzde 95 ' i risk coğrafyası üzerinde yer alan ülkemizde , bugün çok önemli bir dönemin ilk adımını atıyoruz . " Hayata Devam Türkiye " projesinin önemi , halkımızın riskler ve güvenceler konusunda yeterince bilgi sahibi olmamasından kaynaklanıyor " diyerek sözlerine şöyle devam etti : " Türkiye ' de satılan sigorta ürünlerinin yüzde 60 ' ını kasko ve trafik sigortaları oluşturuyor . Oysa risk oranı bir hayli yüksek olan ülkemizde yaşayanların konut ,
işyeri ve ferdi kaza sigortası gibi ürünlere daha çok ihtiyacı var . Ancak tüketicilerde bu ürünlere karşı oluşmuş bilinç henüz yeterli seviyede değil . Birçok kişi bu ürünlerin varlığından , faydalarından veya uygun fiyatlarından haberdar değil . Bu projeyle değer verdiğimiz şeyleri ; evimizi , işyerimizi , ailemizi sigortalayarak güvence altına almanın temel bir ihtiyaç olduğunu anlatmak istiyoruz .
AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin de törende bir konuşma yaparak şunları söyledi : " M . Kemal ATATÜRK ' ün " Felaket başa gelmeden evvel önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek lazımdır , geldikten sonra dövünmenin yararı yoktur . " deyişini önemseyerek AKUT olarak yalnız felaketler esnasında değil , öncesinde de eğitimler , seminerler , söyleşiler , kitaplar ve benzeri imkânları kullanarak temel afet bilincini ülkemiz insanları aktararak felaketlerde en az hasarın ve can kaybının yaşanmasını sağlamayı amaçlıyoruz .
İşte bu nedenle AKUT ve Aksigorta yana yana gelerek , her iki kurumun sahip olduğu kurum kimliği ve kurum kültürünü birleştirmek sureti ile Türkiye ' nin ilk 3 boyutlu G Force Mobil Deprem Simulatör ' ü TIR ' ı ve ' Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim TIR ' ını ' hayata geçirmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz " dedi .
" G FORCE , 7 . 4 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ DENEYİMLETİYOR "
AKUT ve deprem araştırmaları konusunda Türkiye ' nin önde gelen bilim insanları tarafından tasarlanan 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü ; aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana , yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek ve bu hareketleri değişken şiddetlerde uygulayarak , 7 . 4 şiddetindeki depremi deneyimletebiliyor .
25 Mayıs günü başlayan ve 23 Temmuz günü sona erecek olan " Hayata Devam Türkiye " projesinin birinci etabında ; İstanbul , Bursa , İzmir , Antalya , Adana , Gaziantep , Malatya , Trabzon , Samsun ve Ankara ' yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka ulaşacak .
( YC-YC-E )
Aksigorta Ve Akut'un 'Hayata Devam Türkiye' Maratonu Başladı
Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörüyle Taksim Meydanı'ndan törenle uğurlanan ve iki tırdan oluşan "Afet Eğitim" konvoyu; ilk iki ayda İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Gaziantep, Malatya, Trabzon, Samsun ve Ankara'yı kapsayan 10 il ve 50 ilçede halka doğal afetler konusunda eğitim verecek ve sigorta bilincini yaygınlaştırac



















