Alanya'ya hastane büyüklüğünde sağlık ocağı

Antalya'nın Alanya ilçesinde, hayırsever Vehbi Özkan tarafından hastane büyüklüğünde sağlık ocağı yaptırıldı. Hayırsever Özkan, Kızlarpınarı Mahallesi

Antalya'nın Alanya ilçesinde, hayırsever Vehbi Özkan tarafından hastane büyüklüğünde sağlık ocağı yaptırıldı. Hayırsever Özkan, Kızlarpınarı Mahallesi'ndeki 4 katlı sağlık ocağını Alanya'nın ileride il olma ihtimaline karşı büyük yaptırdığını söyledi. Sağlık ocağına hayırsever Özkan'ın ablası Nursel Özkan'ın ismi verildi.

Kızlarpınarı Mahallesi'nde Alanya Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine yapılan 4 Nolu Nursel Özkan Sağlık Ocağı'nın açılışına; AKMP Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, hayırsever Vehbi Özkan, daire müdürleri ve diğer davetliler katıldı.

Açılışta konuşan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, hayırsever Özkan'ın, yaptığı hizmetle ne kadar övünürse az olacağını söyledi. Vatandaşlara sağlık konusunda 7-8 yıl önce ayrımcılık yapıldığını ifade eden Çavuşoğlu, "Herkes istediği hastaneye gidemez, SSK'lılar üniversite hastanesinin kapısının önünden dahi geçemezdi. İlaçlar uzun kuyruklar sonunda SSK eczanelerinden alınırdı. Bir çoğu o dönemlerde ilaçlarını ya tam alamaz ya da bir kısmını alırdı. Şu anda yeşil kartlılar da üniversitelerde sağlık hizmetlerini alıyor. Vatandaş sağlığından memnun. İlaçlarını rahatlıkla alıyor. Bu nedenle bu binayı yaptıran hayırsever Özkan'a teşekkür ediyorum. Alanyalılar hayırda örnek bir ilçe. Bu sağlık ocağı birçok hastaneden de büyük." diye konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da sağlık ocağı için yer desteği verdiklerini, hayırda örnek ilçe olan Alanya'nın il olma açısından bu tür binaların gerekli olduğunu kaydetti.

Vehbi Özkan ve arkadaşlarına teşekkür eden Kaymakam Hulusi Doğan da sağlık ocağının 25-30 bin kişiye hizmet vereceği bilgisini verdi. 4 Nolu Sağlık Ocağı'nın daha önce kiralık olarak hizmet verdiğini belirten Alanya Sağlık Grup Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, yeni bina ile hem rahatladığını hem de büyük bir ihtiyacın giderildiğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile