Amasya'da Hastanelerin Temizlik Malzemesi Kimyaci Liselilerden

Amasya'da Hastanelerin Temizlik Malzemesi Kimyaci Liselilerden

Amasya’da hastanelerin ihtiyaci olan temizlik malzemeleri, kimyaci lise ögrencilerinin üretimiyle karsilaniyor. Sehrin sembolü elmadan esinlenip “elma’s” markasiyla ürettikleri temizlik ile hijyen malzemelerini hastanelere ve fabrikalara satan Merzifon Mithatpasa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu yil 3 milyon liranin üstünde gelir hedefliyor.



Il Saglik Müdürlügü ile protokol yapildi

Kimya teknolojisi egitimi alan ögrenciler ve ögretmenleri, okulda olusturulan atölyede dezenfektan, sivi el sabunu, çamasir suyu ile kolonya gibi 25 farkli malzemenin üretimi yapiyorlar. Bu ürünlerden 15’i Amasya Il Saglik Müdürlügü ile yapilan protokolle ildeki hastanelere gönderiliyor.

Bakanlik üretimi destekliyor

Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen, Amasya’daki hastanelerin temizlik ve hijyen malzemelerinin tamaminin ögrenciler ile ögretmenlerin emekleriyle hazirlandigini söyledi.

Okulun yilsonuna kadar 3 milyon liranin üstünde satis yapmayi hedefledigini anlatan Mehmet Türkmen, “Okulumuzdaki imalata Milli Egitim Bakanligimiz gereken destegi sagliyor. Artacak kapasiteyle birlikte satislarin da büyümesini planliyoruz” dedi.

Okul müdürü Sadik Turan ve kimya teknolojisi alani sefi Fatma Nakir’dan çalismalarla ilgili bilgi alan Türkmen, satis sonrasi ürünlerden memnun kalinmasinin da kaliteli bir is çikartildiginin kaniti oldugunu vurguladi.

“Kimya bir slogan degil hayat tarzidir”

“Kimya bir slogan degil hayat tarzidir” düsüncesiyle üretimde görev alan ögrencilerden 9. sinif ögrencisi Hilal Bicil, çalismalarinin kozmetik alaninda gelisecegine inandigini anlatirken üniversite egitimini kimya alaninda sürdürmeyi hedefledigini söyledi.



Arkadasi Mustafa Yusuf Töre de ürettikleri temizlik maddelerinin anneleri tarafindan da begenildigine isaret etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile