Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu, Tgs'nin Medya

Anadolu Ajansı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çalışanlarının hesabına biner lira avans yatırdı.

AA yönetimi, iyi niyetli girişimlerine rağmen Türkiye Gazeteciler Sendikasının Medya-İş Sendikasına açtığı dava nedeniyle bugüne kadar yeni toplu iş sözleşmesinin imzalanamaması üzerine kurumun çalışanlarına jest yaptı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulunun kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çalışanların hesabına daha sonra toplu iş sözleşmesine mahsuben biner lira avans yatırıldı.

TGS, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, Medya-İş Sendikasına Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ve bağlı iş yerlerinde, 16 Kasım 2012 başvuru tarihi itibarıyla toplu iş sözleşmesi yapmak üzere 27 Kasım 2012 tarihli tespit yazısı gönderilmesine itiraz etmişti.

Davanın ön inceleme duruşması Ankara 9. İş Mahkemesinde görülmüş, mahkeme iddia ve savunmaları değerlendirmek, eksiklikleri tamamlamak üzere duruşmayı 6 Haziran'a ertelemişti.

-"Zam yapmak istiyorum sendika engel oluyor"-

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA'nın 93. kuruluş yıl dönümünde konferans salonunda düzenlenen törende, çalışanların emeğini çabuk vermekten yana olduğunu belirterek, "İşveren olarak toplu iş sözleşmesi yapmak istiyorum fakat işçi sendikası bunu engelliyor. Burada garip bir durum var" ifadelerini kullanmıştı.

Öztürk, konuşmasında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sendikalı, kadrolu, ayrım yapmadan çalışanların tamamının hesabına bin lira avans yatırılacağı müjdesini de vermişti.

Muhabir: Esra Altınmakas

Yayıncı: Selçuk Aval
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile