Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın 'Vergi' İsyanı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın 'Vergi' İsyanı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kazanılan paranın vergisinin İstanbul'a gittiğini belirterek, "Antalya’nın kazancı İstanbul’a gidiyor.Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek” dedi.

Antalya Rehberler Odası (ARO) Kafesi’ndeki toplantıda rehberlerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, turizmin sorunları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Antalya’nın sorununun turizme yönelik cazibe merkezi olmayışından kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Akaydın, “Dev akvaryumu açarak, Kaleiçi ve müzenin ardından kentimize üçüncü bir cazibe merkezi kazandırdık. Caddelerimizi yeniden düzenleyerek güzelleştirdik. Müzelerin bir çekim merkezi olarak önemli olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla Yat Limanı’nda Oyuncak Müzesi açtık. Dünya çapında övgüler alıyor. Yakında bir de Soba Müzesi açacağız. Cumhuriyet Meydanı’nı yeniden düzenleyeceğiz. Tophane’den Yat Limanı’na asansör projemizdeki mülkiyet sorunlarını çözdük. Yakında ihalesine çıkacağız. Turistlere yönelik dijital ortamda MyAntalya uygulamasını hayata geçirdik. Kentimize yeni gelen birisi Antalya ile ilgili tüm bilgilere buradan ulaşabiliyor. Uygulamalarımız turizme katkı sağlıyor” dedi

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya Tanıtım A.Ş.’nin kurulmasına öncülük ettiğini anlatan Akaydın, şöyle devam etti: “Antalya’nın uluslararası tanıtımının tek elden, eşgüdümle yapılmasını sağlayacak Antalya Tanıtım A.Ş.’nin kurulması için büyük uğraş verdik. Antalya’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak şirketin yüzde 25 sermayesi Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Geçtiğimiz günlerde Nürnberg’te düzenlenen fuarda Antalya, Tanıtım A.Ş. tarafından tanıtıldı. Antalya standı fuarın en yoğun ilgi gören standı oldu.” “MALİYE BAKANLIĞI’NDAN HAK ETTİĞİMİZ PARAYI ALAMIYORUZ” Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin turizm için gerekli yol, cadde bakımı ve peyzajı, deniz temizliği, hava temizliği, toplu ulaşım, altyapı gibi yatırımları yaparken turizm girdisinden vergi yoluyla bir kuruş gelir elde edemediğini söyleyen Akaydın, Antalya’daki birçok turizm firmasının vergisini İstanbul gibi büyük kentlere ödediği için Maliye Bakanlığı payından hak ettiği payı alamadığını kaydetti.

Akaydın, “Antalya kazanıyor, Antalya’nın kazancı İstanbul’a gidiyor. Bu adaletsizliğin önüne geçmek için kazancın kazanıldığı yerde vergilendirilmesine ilişkin bir kanun çıkarılması gerek” diye konuştu

Rehberlerin yapılan yatırımlara rağmen Kaleiçi’nin neden canlanamadığını sorması üzerine Akaydın, “Kaleiçi’nde esnaf disipline olmadığı sürece sıkıntı bitmez. Esnafın Kaleiçi’ni kötü kullanımı ve turiste kötü muamelesi nedeniyle Kaleiçi yıllar içinde değerini yitirdi. Şimdi turist gelmiyor, gelse de kazıklanma korkusuyla alışveriş yapmıyor. Kaleiçi ile ilgili bir yönetmelik yaptık. Bir müdürlük ile koordinasyon merkezi oluşturduk. Ancak esnafın disipline edilmesi çok önemli. AESOB ve ATSO başta olmak üzere esnaf eğitilmeli. Öte yandan Kaleiçi’ne üniversite öğrencilerinin çekilmesinin canlanmayı sağlayacağını düşünüyorum. Öğrencileri Kaleiçi’ne çekebilirsek hareket olur, estetik bir görüntü getirir” dedi.

ARO Başkanı Hasan Uysal, turizme katkılarından dolayı Başkan Akaydın’a teşekkür ederek, “Dev akvaryum kent turizmine hareket getirdi. Turistlerin Antalya’ya gelmesi için önemli bir neden haline geldi. Antalya’nın akvaryum gibi daha çok cazibe merkezine ihtiyacı var. Cadde düzenlemeleri, Piyano Festivali, televizyon ödülleri, seyir terası turizm için önemli hizmetleriniz. Özellikle Piyano Festivali dünyaca ünlü sanatçıları kentimize getiriyor. Bu başarılı organizasyon turistleri de çekecektir” diye konuştu.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Rehberler Odası’nın Oyuncak Müzesi’nin turistlere tanıtımında işbirliği yapması kararlaştırıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin turistlere yönelik şehir turu amaçlı aldığı üzeri açık iki katlı otobüsün işletilmesinde birlikte çalışma yönünde görüş birliğine varıldı. Ziyaret sonunda Başkan Akaydın, ARO Başkanı Uysal’a Atatürk portresi hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile