Arikan'dan Aile Vurgusu Açiklamasi 'Bekâ Meselesidir'

Arikan'dan Aile Vurgusu Açiklamasi 'Bekâ Meselesidir'

Kayseri Milletvekili Mahmut Arikan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda TÜIK’in dogum hizi üzerine yayinladigi rapor hakkinda ’Aile’ vurgusu yapti.

Haftalik çalismasina Sali günü baslayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu geçen hafta Kobane Davasi’nin sonuçlanmasi ve genel kurulun içinde DEM Partililerin protestolari nedeniyle ara vermisti. Bu hafta gündemde gruplarin arastirma önerileri ve Ticaret Hukuku vardi. Saadet Partisi Grubu’nun önerisi üzerine konusan Kayseri Milletvekili Mahmut Arikan, konusmasinda ’Aile’ ve ’Beka’ vurgusu yapti. Arikan; "Bir toplumun niteligi ve huzuru ailelerin refahiyla dogrudan ilgilidir, bu nedenle aile kurumu toplum için bir beka meselesidir. TÜIK’in açikladigi son istatistikler hepimiz için endise verici. TÜIK raporu, dogurganlik oraninin düstügünü, nüfusumuzun yaslandigini, evlilik kurumunun da ciddi sekilde zayifladigini söylüyor. Raporda önem arz eden 2 tane istatistik var. Bunlardan bir tanesi, gençlerimizin evlilik yasinin hizla ileriye gitmesidir. Ikincisi, son 20 yilda evlenenlerin sayisi yüzde 20 azalirken bosananlarin sayisi yüzde 47 artmistir" dedi.

Ekonomik sorunlarin basta geldigine dikkat çeken Arikan; "Su gerçekle yüzlesmemiz gerekir; bugün, gençlerimizi yuva kurmaktan uzaklastiran, kurulan

yuvayi bozan sebeplerin basinda ekonomi gelmektedir. Dügün masraflari, fahis kiralar, barinma ve beslenme sorunlari, düsük ücretler, istihdam yetersizligi de gençlerimizin kafasindaki en önemli sorunlardan bazilaridir. Yeni bir yuva kurulsa bile, bu yuvanin uzun ömürlü olmasina ya da büyümesine engel olan sorunlari göz ardi ettigimizde emin olun hiçbir kredi paketi, hiçbir tesvik, hiçbir kanun TÜIK’in, hepimizi üzen bu istatistiklerini

degistirmez" ifadelerini kullandi. Arikan konusmasinin sonunda; "Simdi, biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki; gelin, bu konuyu gündeme getirelim. Bu konu beka meselesidir. ’Beka’ kavramini da en çok iktidardan duydugumuza göre bu öneriye en fazla destek vermesi gereken iktidar partisidir" dedi.

Diger parti gruplarinin önerge üzerine konusmalari tamamlaninca oylamaya geçildi. ’Türkiye’de düsen dogurganlik hizinin sebeplerinin ve gelecege yönelik etkilerinin arastirilmasi’ konulu arastirma önergesi yapilan oylama sonunda reddedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile