Artvin'de Ölü Yunus Baliklari Kiyiya Vurdu

Artvin'de Ölü Yunus Baliklari Kiyiya Vurdu

Artvin’in Hopa ve Kemalpasa ilçelerinde sahilin farkli noktalarinda 5 yunus baligi ölüsüne rastlanildi. Ölü yunuslari gören vatandaslar ve balikçilar durumu yetkililere bildirirken, yunuslarin ölüm nedenleri ile ilgili çalisma baslatildi.

Hopa ve Kemalpasa ilçeleri sahillerine vuran ölü yunus baliklarini gören vatandaslar yetkililere haber verdi. Farkli bölgelerde balikçilar ise aglarina takilan ölü yunus baliklarini kiyiya çikardi. Ihbar üzerine bölgeye Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü ekipleri gelerek yunus baliklarinin ölüm nedenleri ile ilgili çalisma baslatti.

Hopa Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Zafer Öztürk, yunus baliklarinin baliklarin izini takip ederek bölgeye geldigini ve burada avcilik yaptiklarini belirterek ölümleri dogal oldugunu söyledi.

Öztürk, ”Yem stoklarinin denizde azalmasindan kaynakli yunus baliklari limanin içine bile girebiliyor. Bundan kaynakli fakli sebeplerden ölümler yasanabiliyor” dedi.

Kentte 30 yildir balikçilik yapan Erdinç Baslilar ise “Son zamanlarda yunus ölümleriyle ilgili baya gözlemlerde bulunuyoruz. Mevsim geçislerinde olan hadiseler. Genellikle bölgemizde her sene yunus ölümleri gerçeklesir. Fakat bu sene biraz fazla oldu. Yem bulamasindan kaynakli olabilir. Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü ekipleri arastirma yapiyor. Yunus baliklari öldügünde dibe batmiyor, su üstünde oluyor. Akintiyla kiyiya vurunca vatandaslar görünce baya bir ölüm oldugunu düsünüyor. Bence dogal olan ölüm bunlar. Yunus baliginin Karadeniz’ de düsmani olmadigi için nüfusu gittikçe artmaktadir. Yem sikintisi yasamis olabilir beslenmeden kayakli olabilir bu ölümlerde haliyle oluyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile