Ates Savasçisi Olmak Için Gönüllü Olanlara Egitim Verildi

Ates Savasçisi Olmak Için Gönüllü Olanlara Egitim Verildi

Bolu’nun Dörtdivan ilçesinde orman yanginlari gönüllüsü vatandaslara egitim verildi.

Dörtdivan Orman Isletme Müdürlügü sorumluluk alaninda yer alan orman köylerinde yasayan orman yanginlari gönüllüsü vatandaslara orman yanginlariyla mücadele konularinda egitim verildi.

Gönüllü egitimlerine devam eden Dörtdivan Orman Isletme Müdürlügü, orman teskilati ekipleri ile yanginlarla mücadele etmek isteyen vatandaslarin egitimi çerçevesinde teorik ve uygulamali egitim düzenledi.

Isletme Sefi Ismail Yildirim tarafindan verilen egitimlere Yalacik, Süleler, Göbüler, Yagbaslar, Yukaridüger ve Sorkun köylerinden toplam 8 kisi katildi.

Egitimde, orman yanginlari hakkinda genel bilgilendirme, yanginlarla mücadele yöntemleri, kullanilan araç ve gereçler, kisisel koruyucu donanimlar ve is güvenligi konularinda bilgiler verildi.

Yangin öncesi ve sonrasinda yapilacakla hususlarin aktarilmasindan sonra katilimcilara su tankerlerinin nasil kullanilacagi uygulamali olarak anlatildi. Orman yanginlarinin söndürülmesinde en etkili müdahalenin yer ekipleri tarafindan yapildigini ifade eden yetkililer muhtemel orman yanginlari ile mücadelede yer ekiplerine katilacak ve destek olacak orman yanginlari gönüllüsü vatandaslarin egitimlerinin, belli araliklarla yil boyunca devam edecegi belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile