Avukatlar, Balyoz Savcılarını Hsyk`ya Şikayet Etti

Balyoz davası sanıkları eski 1.

Ordu Komutanı Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Suha Tanyeri’nin avukatları, soruşturmada görev alan savcıları Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayet eti. Savcıların müvekkilleri lehine olan bazı belgeleri gizlediklerini iddia eden avukatlar, savcılar hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmasını istedi.
Doğan ve Tanyeri’nin avukatları Celal Ülgen ve Hüseyin Ersöz, HSYK’ya 19 sayfalık dilekçe gönderdi. Avukatlar, Balyoz soruşturması sürecinde görev alan savcılar Mehmet Ergül, Bilal Bayraktar, Ali Haydar, Süleyman Pehlivan, Mehmet Murat Yönder ve Mehmet Berk hakkında şikayetçi oldu.
Şüpheli savcıların görevlerini kasten yapmadıklarını ileri süren avukatlar, savcıların CMK’nın 160 ve 170. maddelerine aykırı davrandıklarını öne sürdü. Savcıların bazı evrakları mahkemeden ve savunmadan gizlediğini iddia eden avukatlar, iddianame hazırlamadan önce de ellerinde bulunan verileri gizleyen savcıların iddianamade farklı beyanlarda bulunduklarını savundu.
Avukatlar, şüpheli savcılar hakkında gerekli adli ve idari soruşturmanın başlatılmasına acele olarak karar verilmesini talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile