Aykırı Sorular - Yasin Aktay'dan çarpıcı açıklama

Aykırı Sorular - Yasin Aktay'dan çarpıcı açıklama

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yasin Aktay, gücünü ve emrini devlet dışından alan paralel bir yapılanma olduğunu ileri sürdü.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına konuk olan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yasin Aktay, 17 Aralık operasyonuna ilişkin konuştu.

Aysever'in, 'AK Parti ile cemaat arasındaki kavganın aslında bitmediğini, en üst noktada olduğunu bize ispatlar mısın?' sorusuna Aktay, 'Ben AK Parti ile cemaat arasında bir çatışma olduğunu düşünmüyorum' yanıtını verdi. Aktay, 'Cemaat sosyolojik bir olgu ve sosyolojik tabanı olan bir yapı. Ve o yapı içerisinde tabana indiğiniz zaman çok farklı duygulara, çok farklı anlayışlara sahip insanlar var' şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Aysever, 'Paralel devlet olduğuna inanıyor musunuz?' diye sordu.

"İLLEGAL BİR YAPILANMA VAR"

Aktay da, 'Paralel yapılanma var. Yargının kendi iç, bütün topluma açık olan, devlete açık olan normal meşru bir yapılanması vardır. Bu yapılanmanın paralelinde, bu yapılanmanın dışında gücünü ve emrini başka bir yerden alan, başka bir hiyerarşi oluşyor. Bu paralel devlet. Bir yargıtay var, başka bir yargıtay var. İllegal bir yapılanma olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile