Bakan Tunç Açiklamasi 'Hep Birlikte Türkiye Olduk'

AK Parti 23. Kurulus Yildönümü dolayisiyla mesaj yayimlayan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, “Dogusuyla batisiyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk” dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, AK Parti 23. Kurulus Yildönümü dolayisiyla mesaj yayimladi. Tunç mesajinda, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde, “Bugünden sonra Türkiye’mizde artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak” diyerek, 14 Agustos 2001’de siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini alan AK Parti’mizin 23’üncü kurulus yil dönümü kutlu olsun. Kurulusunu milletimizin yaptigi AK Parti, milli iradeyi her seyin üzerinde tutarak aziz milletimizle birlikte yoluna emin adimlarla devam etmektedir” dedi.

AK Parti olarak, daima ‘Insani yasat ki devlet yasasin!’ bilinciyle hareket ettiklerini ifade eden Tunç, “Politikalarimizin merkezine her zaman insani koyduk. Dogusuyla batisiyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Adaleti, insan hak ve onurunu esas alan, milli ve manevi degerlerimize dayali bir siyaset anlayisiyla her alanda ülkemizi kalkindirdik, önemli reformlari hayata geçirdik. Gerçeklestirdigimiz sessiz devrimlerle, temel hak ve özgürlüklerin standartlarini daima yükselttik. Vatandaslarimizin kimligine, inancina, yasam tarzina yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarina son verdik” ifadelerinde bulundu.

“Dünyada mazlumlarin ve magdurlarin umudu olduk”

Mesajinda, kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayisa, darbecilere ve Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan ser odaklarina asla müsaade etmediklerinden bahseden Tunç, ”Demokrasimizi ve milletimizin birligini hedef alan darbecilerin yargilanmalarini sagladik. “Daha adil bir dünya mümkündür” idealiyle bölgemizde ve tüm dünyada mazlumlarin ve magdurlarin umudu olduk. “Dünya besten büyüktür” diyerek zalimlerin haksizliklari karsisinda egilmedik, daima dimdik durduk” cümlelerine yer verdi.

Tunç su ifadelere yer verdi:”

“AK Parti olarak, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, milletimizin kadim geçmis ve geleneginin kök saldigi medeniyet davamizin bayraktarligini yapmaya, umudun, gelecegin ve icraatin adi olmaya devam edecegiz. Önümüzdeki nice 23 yillarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarini daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamini sürekli genisletmeyi güçlü ve kararli bir iradeyle sürdürecegiz. Kuruldugumuz günden bugüne destekleriyle AK Parti’mizin iktidarda olmasini saglayan, birlikte yol yürüdügümüz aziz milletimize sükranlarimi sunuyor, ülkemizin gelecegi için ter döken dava ve yol arkadaslarimiza fedakâr çalismalari için tesekkür ediyorum. Milletimiz ve AK Parti’mize gönül veren teskilatimizla birlikte zirveden yeni ufuklara yol alacak, Türkiye Yüzyili’ni hep birlikte insa edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile