Bamsi Beyrek Seyir Terasinda Sona Dogru

Bamsi Beyrek Seyir Terasinda Sona Dogru

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, yapiminda sona dogru yaklasilan Bamsi Beyrek Seyir Terasinda incelemelerde bulundu.

Baskan Pekmezci, yapim sürecinin hizla devam ettigi Bamsi Beyrek Seyir Terasinda incelemelerde bulunarak çalismalar hakkinda bilgi aldi. Dede Korkut Hikâyelerinde adi geçen kahramanlardan biri olan ve kabri Bayburt’un Erenli Köyünde bulunan Bamsi Beyrek’in adini tasiyan seyir terasi projesinde sona dogru yaklasildi.

Duduzar dagi eteklerinde 300 metre kare alana sahip bir seyir terasi ile 500 metre kare alana sahip bir kir kahvesi insa ediliyor.

Her seyiyle komplike bir yapiya sahip olacak projede ayrica doga sporlari parkurlari, 7 km uzunlugunda doga yürüyüsü parkuru ve 500 metre yükseklikte bulunan zepline macera parki da yer alacak.

Yaklasik 3 Milyon TL maliyetli proje hakkinda açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, “Bayburt’umuz için yenilikler yapmaya ve ilkleri gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Çalismalar hizli bir sekilde ilerliyor. Çok güzel bir proje, yaslisiyla genciyle toplumumuzun tüm yas gruplarina hitap ediyor.

Hemsehrilerimiz proje tamamlandiginda Duduzar dagi eteklerinde seyir terasindan Bayburt’un essiz manzarasini izlerken kir kahvesinde çaylarini yudumlayabilecekler. Ayrica dogayla iç içe bir parkurda yürüyüs yaparken zepline macera parkinda adrenalin dolu anlar yasayacaklar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile