Baskan Dogan'dan Örnek Proje Açiklamasi 'Çölyak Kafe'

Baskan Dogan'dan Örnek Proje Açiklamasi 'Çölyak Kafe'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskan Adayligi sürecinde de çölyak hastalarinin haytalarinin kolaylastirmaya yönelik hizmetler hayata geçireceklerinin vurgusunu yapan Baskan Halit Dogan, göreve gelir gelmez kentte bir ilke imza atarak ‘Çölyak Kafe’ projesini duyurdu.

Samsun Büyüksehir Belediyesi kentte bir ilke imza atarak ‘Çölyak Kafe’’ projesini hayata geçiriyor. Menüsü glütensiz ürünlerden olusacak kafeyi çölyak hastalari büyük heyecanla beklerken Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan da kafenin en kisa sürede açilacagini müjdeledi. Baskan Dogan, “Insani merkeze alan yaklasimimizla Samsun’umuza hizmet edecegiz” dedi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi insan odakli belediyecilik anlayisiyla çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyüksehir, çölyak hastalari için büyük bir ihtiyaç olan kafe projesini hayata geçiriyor. Tamamen glütensiz ürünlerden olusacak kafe Ilkadim ilçesinde eski Balik Evi’nin yerinde hizmet verecek. Glütensiz kafenin açilmasiyla birlikte çölyak hastalari güvenle ve rahatlikla yemek yiyebilecegi bir mekana kavusacak. Kafe, glüten hassasiyeti olanlar içinde, saglikli beslenmek isteyenler için de essiz bir kafe olarak tasarlanacak. Proje ile ayni zamanda toplum sagligina yönelik farkindalik olusturmak ve hassas gruplara destek olmak da amaçliyor.

"En kisa zamanda hizmete açilacak"

Projeyle ilgili bilgi veren Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Halit Dogan, “Çölyak hastalarinin ve glütensiz yasami benimseyen pek çok kisinin hayatindaki önemli sorunlardan biri disarida oldugu zamanlarda ne yiyecegi. Bu nedenle Çölyak Kafe projemizi hayata geçiriyoruz. Bu kafeyle çölyak hastalarinin hayatinin kolaylastirmayi, sosyal alanda daha fazla yer almalarini, glütensiz ürünlere daha kolay ve ekonomik ulasmasini hedefliyoruz. Çölyak Kafe, sehrin merkezinde vatandasimizin kolaylikla ulasabilecegi bir nokta olan eski Balik evinin yerinde hizmet verecek. Seçim çalismalarimizda da birçok yerde üzerinde durdugumuz bir konuydu çölyak hastalarimiz. Göreve gelir gelmez de tebrik etmek için çiçek gönderilmesinden ziyade çölyak hastalarimiz için Kizilay üzerinden olusturdugumuz hesaba bagista bulunulmasiydi. Bir yandan da bir farkindalik olusturdugumuza inaniyorum. Biz insani merkeze alan bir anlayisla insanimiz için çalisiyoruz. Bir kisinin bile hayatina dokunabilecek hizmetler olusturabilirsek ne mutlu bize. Büyüksehir Belediyesi olarak birçok sorumlulugumuz var bu bilinçle hareket ediyoruz. Insallah ‘Çölyak Kafemiz’ hem örnek bir proje olacak hem de hemsehrilerimizin hayatlarini kolaylastiracak, yasamlarina dokunacak” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile