Baskan Gürün, 'Sokak Hayvanlari Için Vatandaslara Da Görev Düsüyor'

Baskan Gürün, 'Sokak Hayvanlari Için Vatandaslara Da Görev Düsüyor'

Hayvan haklari ve onlarin yasam kosullarinin iyilestirilmesi konusunda ellerinden geleni yaptiklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, sokak hayvanlari için çalismaya devam edeceklerini söyledi.

Baskan Gürün, “Sokak hayvanlarimizin yasam kalitesini arttirmak için çalisiyoruz”

Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, sokak hayvanlarinin yasam kosullarinin iyilestirilmesi ve can dostlarin hosgörü kenti olan Mugla’da huzur içinde yasayabilmeleri için herkese görevler düstügünü söyledi.

Baskan Gürün, “Özellikle hayvan ve hayvan sevgisi çocuk yaslardan itibaren herkese asilanmalidir. Sevgiyi her seyin temeline koyarsak, o isi en iyi sekilde basarabilecegimizden süphem yok. Günümüze baktigimizda hayvanlarin yasadigi olumsuz kosullar ve yasadiklari siddet her geçen gün daha da artiyor. Biz bunun önüne geçebilmek adina Türkiye’nin en modern en büyük barinaklarindan birini hizmete aldik. Burada can dostlarimizi tedavi ediyor, beslenmelerini sagliyor, dogal yasam alanlariyla onlari kendi yasam alanlarinda gibi hissetmelerini sagliyoruz. Ayrica mama üretim tesisi kurduk. Burada ürettigimiz mamalari can dostlarimiza yaz kis demeden dagitiyoruz. Hayvanlarimiz için sokaklara kulübeler yerlestirdik. Burada barinmalarini saglamaya çalisiyoruz. Ancak bizim tek basimiza yapmis oldugumuz çalismalar bir noktaya kadar yeterli olabiliyor. Burada vatandaslara önemli bir görev düsmektedir. Çünkü hayvan sahibi olan insanlar bir süre sonra bu hayvanlari sokaga birakmakta, bu da hem hayvanlarin sokaga alisma sürecinde yasamlarini yitirmelerine hem de kontrolsüz üreme ile yasam kalitelerinin daha da düsmesine neden olmaktadir. Bunun önüne geçilmesi için mevzuattan dogan karmasiklik önlenmeli, sistematik bir çalisma yapilarak hayvanlara çip takilmalidir. Bu sekilde onlarin takibi saglanmali hayvanlarin sokaga terk edilmesinin önüne geçilmelidir. Ayrica bu çip ile hayvanlarimizin saglik durumu hakkinda kontroller yapilmali, eksik asilarinin devlet destegi ile tamamlanmasi saglanarak hastalik kaynakli ölümlerinin önüne geçilmelidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile