Başkan Şahin 1 Yılın Değerlendirmesini Yaptı

Başkan Şahin 1 Yılın Değerlendirmesini Yaptı

Samsun'un Bafra İlçe Belediye Başkanı Zihni Şahin, son bir yılın değerlendirmesini yaptı ve Bafra gündemindeki bazı sorulara cevap verdi.

Geniş bir katılım ile Bafra Belediye binasında gerçekleşen basın açıklamasında Başkan Şahin, iktidara geldikleri günden bu yayan yapılanlar, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek projeler hakkında bilgi
verdi. Şahin, "Seçim öncesi verilen sözlerin hepsinin stratejik plan doğrultusunda gerçekleşecek. Bafra Belediyesi büyük bir borç batağında. Her ay İller Bankası'na 700 bin lira ödüyoruz. Yine de yeni kredi çalışmaları yaptık. 2010 yılında gerçekleşmesi planlanan projeler için kredi çıkardık. Çok yakında ihalesi açılacak" dedi.
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: "Bafra ilçesinin Kızılırmak Mahallesi'nde bulunan pazar yerinin halkımıza daha temiz, yağmur ve çamurdan etkilenmeyecek şekilde üzeri tamamen kapatılarak yeniden inşaat edilecek. Belediyemize ait asfalt şantiyesi 20 ton saat kapasitesinde ve ekonomik ömrünü tamamlamıştır. Asfalt şantiyemiz, üretecek asfaltın kapasitesini ve miktarını artırmak amacıyla 80-100 ton saat kapasitesinde yeni bir asfalt şantiyesi yapılacaktır. Kızılırmak sedde kenarı yeşillendirme çalışmamız devam ediyor. Kızılırmak sedde kenarının 1.ebadına başlanmıştır. 100 çeşit ve toplam 7 bin adet fidanla 60 bin metrekare alana yeşillendirme çalışması yapılacaktır. Yeni bir hayvan pazarı konusunda çalışmamız devam ediyor. Şehir içerisinde kalmış olan hayvan pazarı belediyemize ait olan yeni mezbaha binasının olduğu bölgede 15 bin metrekarelik alan üzerine yapılacaktır. Yer tespiti yapılan alan için DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nün uygun görüşü alınmış olup, Bafra Mal Müdürlüğü'nden tahsis yazımıza cevap bekliyoruz."
Başkan Şahin, son bir yıllık süreçte 898 bin TL'lik hizmet aracı satın aldıklarını bildirdi. Şahin, Ali Kale Tesisleri'nin Bafra Öğretmenevi tarafından çalıştırılacağını ve e-belediye hizmetinin 15 gün içinde hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile