Baydemir Dünya Birleşmiş Kentler Teşkilatı Toplantısında Konuştu

Baydemir Dünya Birleşmiş Kentler Teşkilatı Toplantısında Konuştu

Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi'nde konuşan teşkilatın Eşbaşkanı Osman Baydemir dünyanın en sıcak bölgesi olan Ortadoğu-Batı Asya'ya özgürlüğün, kardeşliğin, barışın gelmesi için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Çünkü özgürlük, kardeşlik, huzur ve barış yerelden başlar" dedi

  Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı ( UCLG-MEWA ) Kongresi ' nde konuşan teşkilatın Eşbaşkanı Osman Baydemir dünyanın en sıcak bölgesi olan Ortadoğu-Batı Asya ' ya özgürlüğün , kardeşliğin , barışın gelmesi için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek , " Çünkü özgürlük , kardeşlik , huzur ve barış yerelden başlar " dedi .

İSTANBUL ' DA KENTSEL GELİŞME KÜRESEL FONU HAZIRLIK TOPLANTISI
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir , başkanlığını yaptığı Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı ' nın ( UCLG-MEWA ) İstanbul ' daki kongresine ve Dünya Metropol Kentler Birliği Metropolis ' in " Kentsel Gelişme Küresel Fonu Hazırlık Toplantısı " na katıldı . Ekonomik kalkınma açısından zayıf olan kentlerin projelerini gerçekleştirmeleri için mali ve teknik destekte bulunma amacı taşıyan Kentsel Gelişme Küresel Fonu Hazırlık toplantısı İstanbul Haliç Kongre Merkezi ' nde yapıldı .
Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı . Kentlerin 21 . yüzyılda en çok karşı karşıya kaldığı ve kent yönetimlerinin ilgilenmesi gereken konuların yoksulluk , savaş , istihdam gibi sorunlar olduğunu anımsatan Topbaş , UCLG gibi yerel yönetim kuruluşlarının bunlarla mücadele için var olduğunu söyledi . Yerel yönetimlerce yapılması düşünülen her şeyin eldeki finansal kaynaklarla doğru orantılı olduğunu belirten Topbaş , yıllardır üzerinde çalışılan bu fonun hazırlık
toplantısını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi .
Oturumun moderatörlüğünü yapan UCLG-MEWA Eşbaşkanı Osman Baydemir de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak kuruluşundan itibaren destekte bulundukları UCLG ' ye , küçük de olsa katkılarının bulunduğunu belirterek projeden büyük bir heyecan duyduğunu söyledi .
2005 yılından bu yana UCLG Kent Diplomasisi ve İnsan Hakları Komitesi Başkan yardımcılığı yaptığını belirten Baydemir " Kentler kalkındıkça , mutlu bireyler oluşturulur . Ekonomik ve sosyal refahın sağlanması barışa da katkı sağlayacaktır " diye konuştu .
Kentler arasındaki rekabetin işbirliğine dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Baydemir sadece ekonomik desteğin yeterli olmayacağını ifade ederek , " Yeterli teknik kapasitesi olmayan kentlerin bu konuda da destek alması , kapasite geliştirme çalışmalarının da yapılması gerekmektedir " görüşünü dile getirdi .
Toplantı Metropolis Genel Sekreteri Josep Roig ile proje direktörleri Alain Le Saux , Ghazi Hidouci ve Fernando Gama fonun çalışma sistemi ve yapısı hakkında yaptıkları sunumla devam etti .

" YEREL YÖNETİMLER ARASINDA EN KISA ZAMANDA DAYANIŞMA AĞLARI ÖRMELİYİZ "
25 Haziran tarihinde ise Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı ( UCLG-MEWA ) Kongresi yapıldı . Kongrenin açılış konuşmasını teşkilatın Eşbaşkanı Osman Baydemir yaptı . Baydemir UCLG-MEWA ' nın , UCLG ' nin diğer bütün bileşenleri arasında hatırı sayılır bir seksiyon olduğunu anımsatarak , " Umarım bu toplantı , Ortadoğu ve Batı Asya seksiyonunun rolü , misyonu ve etki gücünün arttırılmasında etkili olur . Toplantıda yapılacak tartışmalar hem UCLG ' ye dünya genelinde yön verecek , hem de kendi içerisinde
UCLG-MEWA ' yı güçlendirecektir " şeklinde konuştu .
Yerel yönetimler olarak her şeyden önce yerel halkın çıkarlarını korumak ve kentsel kalkınmaya hizmet etmek açısından en önemli noktada olduklarını ifade eden Baydemir şöyle devam etti :
" Dünyanın en sıcak bölgesi olan Ortadoğu-Batı Asya ' ya özgürlüğün , kardeşliğin , barışın gelmesi için yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gerekmektedir . Çünkü özgürlük , kardeşlik , huzur ve barış yerelden başlar . Gazze ' den Diyarbakır ' a , Bağdat ' tan Ankara ' ya kurulan kardeşli köprülerinin sadece Ortadoğu değil bütün dünyaya barışı getirme konusunda öncülük edecek . Kentler arasında ve yerel yönetimler ile belediye başkanları arasında en kısa zamanda dayanışma ağları örmemiz ve birbirimizi her konuda
desteklememiz gerektiği inancındayım . "
Toplantıya Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak , Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş , Doğubeyazıt Belediye Başkanı Canan Can Korkmaz , Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp , Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok , Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün , Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe ile Filistin Belediyeler Birliği , Türkiye Belediyeler Birliği , Metropolis , Dakar Belediyesi , Tahran Belediyesi , Halep Belediyesi temsilcileri ve Amman ve Trablusgarp Belediye Başkanları katıldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile