Bdp Eşbaşkanları Demirtaş Ve Kışanak'tan İhd'ye Ziyaret

Bdp Eşbaşkanları Demirtaş Ve Kışanak'tan İhd'ye Ziyaret

Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunan BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, beraberindeki partililerle birlikte şube başkanı tutuklanan İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'ni ziyaret ederek, destek açıklamasında bulundu.

Kongreden sonra ilk resmi ziyaretlerini Diyarbakır'da gerçekleştiren BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, başkanları tutuklanan belediyeleri, İHD ve İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti. İlk ziyareti BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yapan Eş Başkanlara, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri Demir Çelik, Meral Danış Beştaş, Parti Meclisi (PM) üyeleri, İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun yanı sıra çok sayıda partili eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Başkan Osman Baydemir ile birlikte İHD Diyarbakır Şubesi'ni ziyaret eden Demirtaş ile Kışanak, burada İHD yöneticileri tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İHD Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey'in tutuklandığını hatırlatarak, "Bizler BDP olarak insan hakları savunucularına ve İHD'ye yönelik baskıları, saldırıları kabul etmediğimizi, bu konuda büyük bir mücadele içerisinde olacağımızı ifade etmek istiyoruz ve bunun için buradayız. Şube Başkanı Avukat Muharrem Erbey şahsında tüm arkadaşlara yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Kendisinin de bir an önce özgürlüğüne kavuşacağına inanıyorum" dedi.

İHD'nin, Türkiye'nin demokrasi mücadelesi içerisinde önemli bir yere sahip olduğunu bildiren Kışanak, "Bu son operasyonda İHD'yi de ihmal etmemiş olmaları sanırım bundan kaynaklı. Tabii çok ironiktir; Türkiye'de bir taraftan derin devletten, derin yapılanmalardan hesap sorulduğu algısı oluşturulurken, bir taraftan da derin devletin yaptığı hukuksuzlukları, hak ihlallerini bütün açıklığıyla ortaya çıkaran, bu konuda büyük emek ve çaba sarf eden İHD'nin kriminalize edilmeye çalışılması anlaşılır bir durum değildir. Bu yönlü hukuksuzlukların bir an önce son bulmasını diliyoruz" diye konuştu.

Kışanak'ın ardından konuşan İHD Şube Sekreteri Burhan Zorooğlu, böylesi bir dönemde kendilerini yalnız bırakmadıkları için BDP'lilere teşekkür ederek, İHD olarak bugüne kadar ısrarla sürdürdükleri insan hakları mücadelesini bundan sonra da devam ettireceklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile