Belgesel ve Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Belgesel ve Kısa Film Başvuruları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle 4-11 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yer alan Belgesel ve Kısa Film Yarışmalarına başvurular devam ediyor.

Belgesel ve Kısa Film yarışmaları için son başvuru tarihinin 5 Ağustos 2013 olduğu belirtilirken, 'belgesel ve kısa filmi özendirmek; yeni sinemacıları desteklemek, sinema sektörüyle bütünleşmelerini sağlamak' hedefine yönelik olarak Altın Portakal’ın 50’nci yılında belgesel ve kısa filme sunulan desteğin artırıldığı kaydedildi.

Geçen yıl 15 bin TL olan “En İyi Belgesel Film” ödülünün bu yıl 30 bin TL’ye, 10 bin TL olan “En İyi Kısa Film” ödülünün bu yıl 15 bin TL’ye yükseltildiği, En İyi İlk Belgesel'e ise 5 bin TL parasal ödül ve Altın Portakal Heykeli verileceği ifade edildi.

Altın Portakal’ın bu yıl ki programı içinde yer alan belgesel ve kısa film yarışmalarına geçen yıl son başvuru tarihi 6 Ağustos 2012 tarihinden sonra tamamlanmış, belgesel ve kısa film yarışma yönetmeliklerinde vurgulanan koşulları taşıyan filmler başvurabileceği açıklandı. 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın son başvuru tarihinin de 5 Ağustos 2013 olarak belirlendiği ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile