Belgin Doruk'un Oglu Aydin Birsel Son Yolculuguna Ugurlandi

Türk sinemasinin ünlü oyuncularindan merhum Belgin Doruk'un Bursa'da hayatini kaybeden oglu Aydin Birsel'in cenazesi Istanbul'da topraga verildi.

Yesilçam'in ünlü oyuncusu Belgin Doruk'un oglu Aydin Birsel (54) son yolculuguna ugurlandi.

Zincirlikuyu Camisi'nde ikindi vakti kilinan cenaze namazina, Aydin Birsel'in dost ve arkadaslari katildi. Birsel'in ablasi Gül Esentas, yegenleri Deniz Esentas, Can Esentas, teyzesinin kizi Müge Algan da cenaze töreninde yer aldi.

Birsel'in çocukluk arkadasi Ahmet Sarioglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Hayatimiz beraber geçti. Çocuklugumuzdan beri can ciger arkadastik. Böyle olmamasi lazim ama takdiri ilahi, bir sey diyemiyorum." dedi.

Aydin Birsel'in bilinen bir rahatsizligi bulunmadigini dile getiren Sarioglu, "Çok iyi bir insandi, kalbi çok temizdi. Bursa'da yasiyordu, 40 senedir devamli görüsüyorduk. Üç gün evvel de telefonda görüsmüstük." seklinde konustu.

Arkadasi Gülcan Seker de Aydin Birsel'in kisa bir süre önce Bursa'ya yerlestigini, Istanbul'a gelmek için yola çikmayi planladigini, feribota yetismek için taksi çagirdigini ve bu esnada düstügünü anlatti.

Seker, "Sabah 9'da Istanbul'a gelecekti. Herhalde ciddiye almadi düsmesini, burun kanamasi olarak düsündü. Onun için ambulansi geri yollamis. Tekrar eve girmek için merdiven çikarken düsmüs." degerlendirmesini yapti.

Daha sonra Aydin Birsel'in cenazesi, vasiyeti üzerine Zincirlikuyu Mezarligi'nda, annesi Belgin Doruk’un mezarinin bulundugu yere defnedildi.

Bursa'nin Nilüfer ilçesi Dumlupinar Mahallesi'nde yasadigi apartmanin holünde ölü bulunan Aydin Birsel'in cenazesi, defnedilmek üzere Istanbul'a getirilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile