Bergama’da Evde Bakım Hizmetleri Projesi Yaşama Geçti

Bergama’da Evde Bakım Hizmetleri Projesi Yaşama Geçti

Bergama’da yaşayan, 65 yaş üzerindeki bakıma muhtaç, bedensel yeterliliği olmayan veya destek alarak yaşamak durumunda olan, ekonomik durumu elverişsiz bireylerin ihtiyaçlarını kendi ortamlarında karşılayarak yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla yeni bir projeye imza atan Bergama Belediyesi, vatandaşları yalnız bırakmıyor.

Hayata geçirilen Evde Bakım Hizmetleri Projesi’yle kentte yaşayan yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine hizmet götürülüyor, günlük yaşamları kolaylaşan vatandaşlar yalnız olmadıklarını hissediyorlar.

Detaylı bir hazırlık aşamasının ardından yaşama geçirilen uygulama kapsamında ikişer kişilik iki grup halinde evlerin genel temizlik ve düzenlemeleri yapılıyor, camlar ve yerler siliniyor, koltuklar, bahçeler temizleniyor, yaşlıların tansiyon, şeker ve ateş ölçümleri, pansumanları, ilaç takipleri yapılıyor, mutfak ve odalar düzenleniyor.

Uygulama öncesinde 6 ay boyunca hem teorik, hem de pratik olarak hasta ve yaşlı bakımı eğitimi alan ekipler, yeterli bilgi ve donanımı kazanıyor. YARDIM ELİ UZATMAK İÇİN HAZIRIZ Konuya ilişkin açıklamasında; “yaşlıların ilgi, sevgi ve şefkat ile huzurlu bir yaşam sürmelerini sağlamak bizim en önemli görevlerimizden” diyen Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “18 mahallede gerçekleştirilen saha çalışmalarının ve vatandaşlarla yapılan yüz yüze görüşmelerin ardından veri tabanı oluşturuldu. Tüm bu çalışmalar sonrasında saha ekibi tarafından uygun görülen evlerde proje uygulanmaya başladı” diye konuştu.

Gönenç, “Ancak, çok önemsediğimiz projenin daha geniş kapsamlı olarak devam edebilmesi için Bergamalılar’ın desteğine ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızın, ailelerinde veya çevrelerinde yaşayan bakıma muhtaç ve 65 yaş üzerindeki kişilerden bizleri haberdar etmelerini istiyoruz. Eğer, vatandaşlarımız uygulamadan kendileri faydalanmak istiyorlarsa da başvuruda bulunabilirler. Yardım için her zaman hazırız” dedi.

Başkan Gönenç, başvuruların Bergama Belediyesi Proje Ofisi’ne yapılacağını hatırlatarak, projenin daha fazla insana ulaşmasını istediklerinin altını çizdi.

Projeyle ilgili detaylı bilgiye, ücretsiz 153 veya 632 80 05 / 255 numaralı telefonlardan ulaşılabileceği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile