Beü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. İbrahim Çerçi De Ak Parti‘den Aday Adayı Oldu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. İbrahim Çerçi Ak, Parti‘den Hatay milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Bitlis Kent Konseyi Başkanı da olan Prof. Dr. Halil İbrahim Çerçi, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, orta öğrenim yıllarından beri ülke meseleleriyle ilgilendiğini belirtti. Bu alanda birçok faaliyette bulunduğunu söyleyen Çerçi "Bu arada öğrenimimi ve akademik kariyerimi de başarıyla tamamlayarak çoğunun gitmekten çekindiği veya tayini çıktığında da birçok mercii zorlayarak tayinini oralardan aldırdığı, çok sevdiğim ülkemin doğusunda görev almayı tercih ettim. Nitekim, Elazığ ve Bitlis‘te bulunan üniversitelerde görev yapmaktayım" şeklinde konuştu.

Çerçi, Antakya‘nın Narlıca beldesinde 1960 tarihinde dünyaya geldi. İlköğrenimini Narlıca İlkokulu‘nda, orta öğrenimimi Antakya Merkez Ortaokulu‘nda tamamlayan, Gaziantep İmam Hatip Lisesi‘nden 1978 yılında mezun olan Prof. Dr. H. İbrahim Çerçi, aynı yıl Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi‘ne kaydolarak 1983‘te bu okuldan mezun oldu. Mezun olduğu yıl Milli Eğitim Bakanlığı‘nın açmış olduğu Yurt Dışı Doktora sınavını kazanarak 1984‘ün başında Almanya‘ya giden Çerçi, Bremen‘de sekiz ay Almanca kursunu tamamladıktan sonra Hannover‘de Tierarztlichen Hochschule‘de doktora öğrenimine başladı. 1988 yılının ikinci yarısında doktorasını tamamlayıp yurda döndü. Aynı yıl Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi‘nde Zootekni Bölümü Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalına Öğretim Görevlisi olarak atandı. Ardından, 1989 yılında yardımcı doçentlik kadrosuna yükseltildi. Doçentlik sınavını kazanarak 1990 yılında doçentlik kadrosuna atandı. 1996 yılının ocak ayında da profesörlük kadrosuna yükseltildi. Daha sonra 2008 yılında Bitlis Eren Üniversitesi‘ne görevlendirilip burada rektör yardımcısı olarak çalışmaya başlayan Çerçi, aynı zamanda Bitlis Kent Konseyi Başkanlığını da yaptı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile