Bingöl'de 'Sesimin Yankisi' Yarismasi Düzenlendi

Bingöl'de 'Sesimin Yankisi' Yarismasi Düzenlendi

Bingöl’de ön elemeleri baslayan "Sesimin Yankisi" yarismasi büyük talep gördü. Bingöl ve bölgeden yaklasik 100 kisinin basvurdugu yarismada finalistler 20 Mayis’ta sahne alacak.

Bingöl’de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Il Milli Egitim Müdürlügünün destegiyle, Gençlik Hizmetleri Birimi’nin de koordinesinde “Sesimin Yankisi” yarismasinin ön elemelerine start verildi.

Bingöl ve bölgeden 100 kisinin basvuruda bulundugu yarismanin ön elemeleri gençlik merkezi konferans salonunda basladi.

Müzik ögretmenleri Yunus Elhazar, Fatma Polatoglu, Almila Ulusoy ve Bahar Zorlu’nun jüri olarak görev aldigi yarismanin finali 20 Mayis’ta gerçeklesecek.

Birinciye 10 bin TL ve diger finalistlere de çesitli sürpriz ödüllerin verilecegi yarismanin Bingöl ve bölgede kabul gördügünü belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Mustafa Logoglu, "Il Milli Egitim Müdürlügümüzle birlikte bir protokol çerçevesinde bu yarismanin icra edilmesiyle ilgili gerekli çalismalari yaptiktan sonra duyuruya ve ilana çiktik. Türkiye’nin her tarafindan müracaatlarin yapilabildigi yarismaya hem Bingöl’ümüzde hem de bölgemizde kabul gördügünü gördük. Yaklasik 100 civarinda gencimiz bu yarismaya müracaat etti. Ögrencilerimizin degerlendirmeleri yapiliyor. En son 20 Mayis itibariyla 10’a kalan gencimiz final yarismasina katilacaklar. Finalde tamamlandiktan sonra birinci ilan edilecek. Birinciye 10 bin TL nakit para ödülümüz var. Ondan sonraki yarismacilar için de sürpriz ödüllerimiz olacak" dedi.

Gençlerin hayalini gerçeklestirmek adina bu projeyi hazirladiklarini belirten müzik ögretmeni ve jüri üyesi Fatma Polatoglu, "Projemizin amaci, gençlerin sosyallesmesi ve kendilerini daha iyi ifade etmeleri açisindan önem arz ediyor. Amacimiz budur. Ayni zamanda gençlerimizin belki bir hayali vardir sahneye çikmak hayali. Bunu da gerçeklestirmek adina bu projeyi yürütüyoruz" seklinde konustu.

Ses yarismasina katilan üniversite ögrencisi Aygül Emiroglu, "Hakkariliyim, Bingöl’de üniversite okuyorum. Hocalar böyle güzel bir yarisma düzenlemisler, biz de katilmak istedik. Yetenegimin oldugunu düsünüyorum, zamaninda degerlendirmedim. Katki sunan hocalarimiza tesekkür ediyorum, hayirlisi neyse o nasip olur insallah" diye konustu.

Yarismada emegi geçenlere tesekkür eden Kesire Kiliç ise, "Sarliurfaliyim, burada üniversite okuyorum. Sesimi haykirmak için geldim. Ön elemelere katildik. Umarim finale kalir, birinci olurum" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile