Bitlis Pymo 2010-2010 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

Bitlis Pymo 2010-2010 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni

Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) 2010-2011 eğitim öğretim yılı törenle açılırken, ilk ders olarak da 'demokratik açılım' konusu işlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Bitlis Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Ali Öz, okulun kaynakları kısıtlı olmasına rağmen Türkiye, Bitlis ve çevresi için hayalleri büyük olan bir misyona sahip olduğunu belirtti. Okullarının devlete ve millete hizmet azmiyle çalışacak polisler yetiştirdiklerini belirten Öz, "Bir dizi sınavı başararak binlerce aday içinde seçilip buraya kadar gelen öğrencilerimize göreceği eğitim ve öğretimden başarılar diliyorum. Burada anayasamızda belirtildiği gibi toplumun huzur ve güveninin adaletli bir şekilde sağlanması anlayışı içerisinde insan haklarına saygılı, milli, ahlaki, manevi, kültürel ve toplumsal değerleri taşıyan polisler yetişecek" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bitlis Milletvekili ve eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ise, polis adaylarına halkın içerine girmeleri konusunda nasihat ta bulundu. Ergezen, "Allah sizleri her türlü belalardan korusun, sizlere söyleyeceğim birkaç söz var. Milletin gönlünü fethetmeye çalışın. Tabancayı belinize taktığınız zaman Amerika filmlerinin etkisinde kalmayın. Yunusun, Mevlana'nın ve Mehmet Akif'in kültürüyle halka bağlanın, inanıyorum ki polisin bugünkü sevgisi kat kat artacaktır" şeklinde konuştu.
Törende son olarak konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz da, "Polis meslek yüksek okullarımız çağdaş ve bilimsel çalışmalar yapan, bilgi üreten, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla iş birliği yaparak güvenlik hizmetlerinin gelişmesi ve kalkınmasına ön ayak olan önemli kurumlarımızdandır" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Polis Akademisi Başkanlığı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İdris Bal, 'Demokratik Açılım' konulu ilk dersi vererek 2010-2011 eğitim öğretim yılını açtı. Verilen ikramın ardından program sona erdi.
Programa Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Aydın, Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, Jandarma Komutanı Albay İhsan Sarı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile