Bitlis Valisi Karaömeroglu'ndan Asayis Degerlendirmesi

Bitlis Valisi Karaömeroglu'ndan Asayis Degerlendirmesi

Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, kent genelinde mart ve nisan aylarinda meydana gelen ve aydinlatilan asayis olaylarini degerlendirdi.

2024 yilinin Mart ve Nisan ayini degerlendiren Vali Karaömeroglu, vatandaslarin huzur ve güven içinde yasamalari için suçun önlenmesi ve azaltilmasi için kararlilikla çalistiklarini söyledi.

Vali Karaömeroglu, “Bitlis’te asayisi saglamak için bin 978’i Emniyet Teskilati, 2 bin 547’si Jandarma Komutanligi ve 106’si Sahil Güvenlik Komutanligi emrinde olmak üzere toplam 4 bin 631 personelimizle 359 bin 747 hemsehrimizin ve sehrimize gelen misafirlerimizin huzur ve güvenligi için çalisiyoruz” dedi.

Bitlis’in huzur ve güvenligi için gece gündüz demeden azimle çalistiklarini sözlerine ekleyen Vali Karaömeroglu, “Yüzyillar boyu farkli medeniyetlerin kucaklasma noktasi olan Bitlis, huzurun ve güvenligin sadece bir temenni degil, yasamin kendisi oldugu bir liman haline gelmistir. Bizlerde göreve basladigimiz ilk günden itibaren Bitlisli hemsehrilerimize en iyi sekilde hizmet etmek için arkadaslarimizla birlikte yogun bir sekilde çalisiyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde, Içisleri Bakanimiz Ali Yerlikaya’nin himayelerinde Türkiye’nin ve Bitlis’in huzuru için güvenlikten asayise, terörle mücadeleden siber suçlara kadar her konuda bizler ve kolluk güçlerimiz ve istihbarat birimlerimizle birlikte 7 gün 24 saat hesabiyla çalismalarimiza azim ve kararlilikla devam ediyoruz” diye konustu.



“Kiskaç ve Bozdogan operasyonlarinda FETÖ/PDY VE bölücü terör örgütlerine göz açtirmiyoruz”

Yurt içinde ve yurt disinda güvenlik görevlileri tarafindan gerçeklestirilen basarili operasyonlarla bitme noktasina gelen terör örgütleri ile güçlü mücadele, Bitlis’te de azim ve kararlilikla devam ettigini ifade eden Vali Karaömeroglu, açiklamasina söyle devam etti:

“Basta PKK, FETÖ ve DEAS olmak üzere ülkemizin bütünlügüne, milletimizin birlik ve beraberligine kast eden terör örgütlerine yönelik olarak son iki ayda ilimiz genelinde 432 terör operasyonu icra edilmistir. Bitlis’te huzurun ve güvenligin saglanmasi için var gücümüzle, kolluk kuvvetlerimizle rehavete kapilmadan, gece gündüz çalismaya devam edecegiz. Ilimizde son 2 ayda; 72 düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligi organizatörlerine yönelik operasyon yapilmis. Bu operasyonlar sonucunda toplam 429 düzensiz göçmen yakalanmistir. Yakalanan düzensiz göçmenler Il Göç Idaresi Müdürlügümüz koordinesinde sinir disi edilmek üzere geri gönderme merkezlerine sevk edilmislerdir. Ayrica göçmen kaçakçiligi organizatörlügü yapan 49 organizatör ise adli makamlara sevk edilmistir. Düzensiz göçle ve göçmen kaçakçilariyla olan mücadelemiz azim ve kararlilikla devam edecektir.”

“NARVAS ile Bitlis sokaklari daha güvenli”

Narkotik Vaka Analiz Sistemi’nin (NARVAS) vatandaslar tarafindan yapilan bildirim ve ihbarlarin analiz edilmesini, yogunluk haritasi olusturulmasini, yer ve zaman odakli operasyonlari desteklemeyi amaçlayan bir yazilim projesi oldugunu belirten Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, “Vatandaslarimizin 112 ve UYUMA uygulamasi üzerinden yaptiklari her ihbarin NARVAS’ta bir karsiligi vardir. Bütün ihbarlari NARVAS ile dogru kabul ediyor ve islem yapiyoruz. NARKO alan bölgeleri olusturuyoruz. NARVAS sayesinde sokagin tomografisini çekiyoruz. Yapilan her ihbar zehir tacirlerine karsi ördügümüz duvarda bir tugla olacaktir. Ilimizde son iki ayda; 39 uyusturucu operasyonu yapilmis, icra edilen bu operasyonlar sonucunda 64 süpheliden 21’i tutuklanmistir. En Iyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsaminda 317 etkinlik yapilmis, 683 vatandasimiza ulasilmistir. Uyusturucu-uyarici madde ticareti yapan, nakleden, bu suçlari isleyerek ekonomik ve haksiz kazanç elde eden, ticaretini yapmaya çalistiklari uyusturucu-uyarici maddeleri pazarlamak suretiyle gelecegimiz olan çocuklarimizi ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalisan suç örgütleri ile sonuna kadar mücadele ediyoruz, etmeye de devam edecegiz” dedi.



“Kafes operasyonlari ile organize suç örgütlerini çökertiyoruz”

Bitlis genelinde son iki ay içerisinde 27 kaçakçilik operasyonunun icra edildigini, bu operasyonlar kapsaminda yakalanan 33 süpheli sahistan 9’unun tutuklandigini açiklayan Karaömeroglu, “Yapilan operasyonlarda ele geçirilen malzemelere el konulmustur. Son iki ayda; mali suçlarda 13 operasyon icra edilmis olup, bu operasyonlarda da 20 süpheli yakalanmistir. Ilimiz genelinde 2024 yilinin Mart ve Nisan aylarinda 983 asayis olayi meydana gelmistir. Asayis olaylari aydinlatma oraninda 2023 yilinda aydinlatilma orani yüzde 96 iken, 2024 yilinda yüzde 98 oranina yükselmistir. Malvarligina Karsi Islenen suçlarda aydinlatma oraninda 2023 yilinda yüzde 75 iken, 2024 yilinda ise yüzde 88 aydinlatma oranina ulastik. Kisilere Karsi Islenen Suçlarda aydinlatma oraninda 2023 yili yüzde 98 iken, 2024 yilinda ise yüzde 99 oranina ulasmis bulunuyoruz. Mala karsi islenen suçlarda, evden hirsizlik, is yeri ve kurumdan hirsizlik, olaylarinda 2023 yilinda 64 olay gerçeklesmisken 2024 yilinda ise yüzde 67 azalarak 21 olaya inmis bulunmaktayiz. Biz insallah bunu daha da asagilara çekmek için ekiplerimizle birlikte elimizden geleni yapmaya çalisacagiz. Mevcut durum analizinden de anlasildigi üzere güvenlik güçlerimizin özverili çalismalari neticesinde genel asayis konusunda ilimizin suç oranlari düsük seviyelerde seyretmektedir. Ilimiz genelinde son iki ay içerisinde, 301 bin 39 sahis sorgulanmis, 2 bin 982 umuma açik is yerinin kontrol ve denetimleri yapilmis ve 158 bin 841 de araç sorgulanmistir. Yapilan bu denetim ve sorgulamalar neticesinde 4 bin 364 sahis yakalanmistir. Bu sahislardan 145’i tutuklanarak Bitlis Kapali Ceza Infaz Kurumuna teslim edilmistir. Son iki ay içerisinde yapilan trafik uygulamalarinda; 92 bin 447 araç kontrol edilmis, 11 bin 781 araç ve araç sürücüsüne trafikte kurallara uymadiklari için idari para cezasi uygulanmis ve 692 araç trafikten men edilmistir. Son iki ayda; 212 trafik kazasi meydana gelmis, meydana gelen bu trafik kazalarinda maalesef 2 vatandasimiz hayatini kaybetmis 173 vatandasimiz da yaralanmistir. Ilimizde 793 aile içi siddet olayi meydana gelmis, bu olaylar karsisinda 140 sahsa önleyici tedbirler alinmistir. Güvenli Egitim Koordinasyon görevlileri tarafindan, çocuk ve gençlerimizin daha güvenli ortamlarda egitim görmelerini saglamak açisindan okul müdürleri ile her hafta bilgilendirme toplantilari yapilmaktadir. 198 ekibimiz okul giris ve çikislarinda görevlendirilmis, ögrencilerimize güvenli egitim ortami saglanmak için okul müdürlerimizle is birligi yapmaktadir. Son iki ay içerisinde 433 okul çevresinde, 558 umuma açik alanda ve 747 servis aracinda denetimler yapilmis olup, bu kapsamda 4 bin 326 sahis sorgulanmistir” seklinde konustu.

Toplantiya Bitlis Valisi Erol Karaömeroglu, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Eyüp Subasi, Il Emniyet Müdür Yardimcisi Berat Günçiçek ve Il Göç Idaresi Müdürü Cihan Cavli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile