Burhaniye'de Zeytinler Yaga Dönüsmeye Basladi

Burhaniye'de Zeytinler Yaga Dönüsmeye Basladi

Edremit Körfezinde en çok zeytin agacina sahip Burhaniye Belediyesi, bu yil yaklasik 80 bin agaçtan 3 bin adedini kendisi hasat etmeye basladi. Burhaniye Belediyesi Isletme ve Istirakler Müdürlügü’ne bagli çalisan hasat emekçilerinin günlük kisi basi 100 kilo ortalamasinin üzerinde topladigi zeytinlerin ilk hasat ürünleri, islenerek yaga dönüstürüldü.

Yapilan hasatta ortalama 100 bin kilo mahsul elde eden Bur-Bel Zeytin, bu hasattan yaklasik 15 bin kilo soguk sikim yag elde etmeyi planliyor. Özel bir tesiste el degmeden 23-25 derecede islenerek dönüstürülen Bur-Bel- Zeytinyaglari daha sonra belediyenin kendi tesislerinde siselenip, ambalajlanarak kendi markasiyla tüketiciyle bulusturuluyor. Bölgenin zeytin üzerine ürün yelpazesini de genisleten Burhaniye Belediyesi’ne ait Bur-Bel zeytin sadece zeytinyagi degil zeytinyagi sabunlari da üreterek tüketiciye ulastirmakta. https://www.burbelzeytin.com adresinden zeytinyagi ve sabun çesitlerinin satin alinabilecegini anlatan yetkililer, siteden alinan ürünlerin ücretsiz olarak kargolandigini anlatti. Son yillarin en kaliteli zeytinyagini üreten Bur-Bel Zeytin’in yeni hasat mahsulünden sikilan zeytinyagini ilk tadan ise Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler oldu. Baskan Deveciler, “Yeni mahsul yagimiz laboratuvarda incelendi ve son yillarin en kaliteli yagi olarak belirlendi. Hasat emekçilerimizin erken hasatla topladigi ürünlerimiz ilk etapta filtre edilmeden tüketiciyle bulusacak” dedi.

Baskan Deveciler, her yil oldugu gibi bu yilda kalitesi tescillenmis yeni mahsul zeytinyaglarinin satislarinin basladigini belirterek, Burhaniye Belediyesi adina hayirli olmasini diledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile