Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey'in Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep'te ulaşımın artık otobüs ve dolmuşlarla değil de tramvaylarla yapılması gerektiğini belirtti.

AK Parti il yönetimi üyelerine son bir yıl içinde ulaşımda geldikleri konumu ve bundan sonra yapacakları hizmetlerini sinevizyon gösterimiyle anlatan Güzelbey, Gaziantep trafiğinin 2013 yılında tramvayla rahatlığa kavuşacağını ifade etti.

Gaziantep'in altının tarihi eserlerle dolu olduğunu ve bunun için altına inmenin mümkün olamayacağını aktaran Güzelbey, otobüsün başka bir seçenek olduğunu ancak tek seçeneğin şu anda yapılan hafif raylı sistem olduğunu kaydetti.

Tramvayın geçen sene mart ayında tamamlandığını ve bugüne kadar tramvayla 5 milyon yolcunun taşındığını hatırlatan Güzelbey, son bir yıl içinde 3 köprülü kavşak daha yaparak kentin ulaşımını rahatlatacaklarını dile getirdi.

Güzelbey, ''Gaziantep'in ulaşımı artık otobüs ve dolmuşlarla değil de tramvaylarla yapılmalı. Toplu taşımada birinci öncelik metrodur. Ancak metronun Gaziantep için geçerliliği yok'' dedi.

Tramvayda 5'inci etap olarak Karataş'tan başlayıp Güneş Mahallesi'nden Seyrantepe Semti'ne uzanan hattın planın hazır olduğunu dile getiren Güzelbey, şunları kaydetti:

''40-50 kilometre tramvay hattı yapmakla Gaziantep'in ulaşımı sorunu bitmez. Bunu biliyoruz. Tramvay hattını besleyen otobüs hatları alacağız. Bunu aslında birinci etabı yaparken yaptık. Ama otobüslerden randıman alamadık. Biz de bu işi kendimiz yapalım dedik. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 23 milyon avroluk bir hibe aldık. Bu bütçeyle 50 tane doğal gazlı solo tipli büyük otobüs, 30 tane de orta boyu otobüs alacağız. Bu otobüslerin ekim ayında ihalesi yapılıp Ocak 2013'de teslim edilecek. Karataş, İbrahimli, Gazikent, GATEM, Küsget ve Karşıyaka'da ring seferleri yapılacak. 4 tane ekspres hat belirledik ve bunlar en fazla üç durakta duracak. Nisan ayında bunları bitireceğiz. Otobüsler ve dolmuşlarla belirli bir noktaya geldik. Nisan 2013'ten sonra Gaziantep'i ulaşımda Türkiye'nin en iyi kentleri arasına girdirmeyi hedefliyoruz.''

AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ise Güzelbey'in göreve geldiği günden bu yana çok ciddi hizmetlere imza attığını belirtti.

Toplantıya, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Sarı, Derya Bakbak ile AK Parti Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları katıldı.

Muhabir: Kemal Karagöz

Yayıncı: Sevil Çelik
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile