Büyüksehir Can Dostlarin Enerjisini Günesten Üretecek

Büyüksehir Can Dostlarin Enerjisini Günesten Üretecek

Mugla Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi’ne 155 kwh kurulu gücünde günes enerji santrali kuruyor. Böylelikle Büyüksehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakimevi’nin tükettigi elektrigi günesten üreterek, belediye bütçesine katki saglayacak.

Türkiye’nin en donanimli Geçici Hayvan Bakimevi’ni Mugla’ya kazandiran Mugla Büyüksehir Belediyesi tesis çatilarina 466 adet günes paneli kurarak Günes enerjisinden elektrik üretecek. 155 kwh kurulu gücünde olan günes enerji santrali hem Geçici Hayvan Bakimevi’nin tükettigi elektrigi üretecek hem de belediye bütçesine katki saglayacak. Çalismalarin tamamlanarak önümüzdeki ay devreye girmesi planlanan günes enerji santrali Büyüksehir Belediyesi’ne 2 Milyon 881 bin TL’ye mal olacak.

Büyüksehir Geçici Hayvan Bakimevi 2020 yilinda 37 bin kwh, 2021 yilinda 43 bin kwh saat elektrik tüketimi gerçeklestirdi. Tesis çatilarina kurulan günes enerji santralinin yillik 180 bin kwh elektrik üretmesi planlaniyor. Böylece günesten elde edecegi elektrik enerjisi ile Günes Enerji santrali maliyetini 4 yilda çikararak tasarruf saglayacak.

Baskan Gürün; “Muglamiz günesten elektrik üretiyor, sehrimiz ve ülkemiz kazaniyor”

Mugla’nin günlük ortalama güneslenme süresi ile Türkiye ortalamasinin üzerinde bir sehir oldugunu söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, mezbaha, otogar, hizmet binalari, sosyal tesislerden sonra Geçici Hayvan Bakimevi’nde de günes enerjisinden yararlanacaklarini bu sayede hem Mugla’nin hem çevrenin kazanacagini söyledi.

Baskan Gürün; “Yenilenebilir enerji konusu günümüzde çok önemli basliklardan biri. Muglamizda yenilenebilir enerji konusunda birçok çalismayi hayata geçirdik. 2013 yilinda mezbaha tesislerimizde baslattigimiz günesten elektrik üretimini Mentese, Bodrum otogar çatilari, Bodrum Konacik hizmet binasi, Turgutreis Yasam Merkezi’mizde devam ettirdik. Güneslenme süresi bakimindan diger illerden daha sansli olan Muglamizda simdi de Geçici Hayvan Bakimevi’mizde günesten yararlanacagiz. Tesisimizin çatilarina yerlestirdigimiz günes panelleri hem bakimevimizin elektrigini üretecek hem de ürettigi fazla elektrikle Mugla’miza katki saglayacak. Böylece Muglamiz ve ülkemiz kazanacak” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile