Çubukçu ve Çiçek, Gazi Üniversitesi Polatlı yerleşkesinin açılışını yaptı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi'ni

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi'nin resmi açılışını yaptı.

20 Eylül 2010 tarihinde eğitim, öğretim hayatına başlayan Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Polatlı Yerleşkesi'nin açılışına Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yanı sıra, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayri Duman, Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Polatlı yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Baki Erdoğan, akademisyenler, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu açılış öncesinde öğrencilerle kısa bir süre sohbet etti. Bazı öğrenciler Bakan Çubukçu ile hatıra fotoğrafı çektirmek istedi. Öğrencilerin isteğini kırmayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu öğrencileri kırmadı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, üniversitelerin bulundukları şehrin, gelişimine, kültürüne, ekonomisine ve sosyal yaşamına doğrudan katkı sağladığını söyledi. Bakan Çubukçu, "Bu öğretim yılına da kapılarını açan Polatlı Fen Edebiyat Fakültesi, hiç kuşkusuz ilçemize büyük bir canlılık ve sosyal yaşama büyük bir katkı sağlayacak. Bir ülkenin olduğu gibi bir şehrin de kalkınmasında en önemli değer ve en önemli zenginlik, insandır. Şehirleri de ülkeleri de insanlar ancak var eder. Dolayısıyla Polatlı ilçemizin var olduğu potansiyeli harekete geçirecek, ona ivme kazandıracak en temel eğitim. Ancak belirtmek gerekir ki Gazi Üniversitesi'nin Polatlı ilçesindeki bu yerleşkesini öncelikle ilçenin sahiplenmesi ve herkesin katkı sağlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de yükseköğrenim okullaşma oranın her yıl arttığını dile getiren Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, "Son kalkınma planında yükseköğrenim okullaşma oranı için hedef olarak yüzde 48'i belirlemiştik. Ancak şu andaki yüzde 53'lük oranla bu hedefi aşmış durumdayız. Bu gelişimde öğrencilerimize çok ihtiyacımız var. Gençlerden çok şey bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Polatlı'ya uzun uğraşlar sonucu hep birlikte bir çınar ağacı diktiklerini, bunu Polatlılıların büyüteceğini kaydetti.

Türkiye'nin son 8-9 senede dünyanın en hızlı gelişen ülkesi olduğunu ifade eden Bakan Çiçek konuşmasın şu sözlerle tamamladı; "Türkiye, Dünya'nın parlayan yıldızıdır. Bu değişim eğitime bağlıdır. Eğitimden yoksun bir gelişim yozlaşmaya dönüşür. Türkiye'nin geleceği aydınlıktır güvendiğimiz de bu üniversitelerdir. Şu an dünyada en gelişmiş 21 ülke arasında olan Türkiye, 2013'te ilk 10'a girecektir. Bize de yakışan budur."

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da konuşmasında açılışın Polatlı ve Türkiye için önemine işaret etti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan'a şükran beratı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve beraberindekiler daha sonra açılış kurdelesini keserek, fakülte binasını gezdiler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile