DEAS'in Finans Kaynagina Tokat'ta Darbe

DEAS'in Finans Kaynagina Tokat'ta Darbe

Tokat Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü tarafindan düzenlenen operasyonda, DEAS terör örgütüne para transferleri yaptigi tespit edilen yabanci uyruklu 3 sahis yakalandi.

Tokat Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce DEAS terör örgütünün kentteki eylem ve faaliyetlerinin tespit ve engellenmesi ile örgütün finans yapisinin desifre edilmesine yönelik operasyon düzenlendi.

Yürütülen operasyonel çalisma kapsaminda Hawala yöntemi ile terör örgütüne para transferleri yaptiklari tespit edilen Irak uyruklu O.T.A.A, S.H.N.N ve S.B.M.M isimli sahislar yakalandi. Sahislarin ikametlerinde yapilan aramalarinda 30 bin 306 Amerikan Dolari,100 Avustralya Dolari, 160 bin160 Türk Lirasi, güncel piyasa degeri 138 bin 500 TL olan altin ele geçirildi. Süpheliler hakkinda 6415 Sayili “Terörizmin Finansmanin Önlenmesi Kanuna Muhalefet" suçu kapsaminda adli islem baslatildi. Tamamlanan islemlerin ardindan Tokat Adliyesine sevk edilen sahislardan S.H.N.N isimli süpheli adli kontrol sarti ile serbest birakilirken diger süpheliler O.T.A.A ve S.B.M.M isimli sahislar “Örgüt Üyeligi Ve Terörizmin Finansmani Önlenmesi Hakkinda Kanununa Muhalefet suçlari Kapsaminda” tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile