Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda deprem...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda deprem...

Deniz Kuvvetleri'nin iki numaralı ismi, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa ettiği belirtiliyor.

Deniz Kuvvetleri'nin iki numaralı ismi, Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa ettiği belirtiliyor. Genelkurmay Başkanlığı ise istifa iddiaları konusunda sessizliğini koruyor.

Çankaya Köşkü'nde Orgeneral Necdet Özel'in de katıldığı üçlü zirvede, istifanın ardından kadro boşluğunun görüşüldüğü üzerinde duruluyor.

Balyoz ve casusluk davalarındaki tutuklamalara tepki gösterdiği belirtilen Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner'in istifa ettiği haberleri gündemde. İstifa nedeninin ise casusluk davası olduğu öne sürülüyor.

Vatan gazetesinin haberine göre, Oramiral Güner yakın çevresine 'Ben 300 casusun mu komutanıyım? Altımdaki herkes, casusluk-fuhuş iddiasıyla yargılanıyor ' dedi.

Habere göre; Oramiral Güner, kasım ayında istifasını istedi, ancak Deniz Kuvvetleri Komutanı tarafından ikna edilerek göreve döndü.

Güner'in casusluk davası iddianamesinin yayınlanması üzerine, kararını kesinleştirdiği belirtiliyor.

Genelkurmay Başkanlığı bu haberleri yalanlamadı, ama doğrulamadı da. Şu ana kadar hiçbir resmi açıklama yapılmadı.

Oramiral Güner'in bu yıl ağustos ayındaki Askeri Şura'da Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Bu yüzden istifa iddiası kritik önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı'nı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel'in Çankaya Köşkü'ndeki sürpriz zirvesinde, bu durumun masaya yatırıldığı belirtiliyor. Çünkü, kritik noktalardaki komutanlar için verilen tutuklama kararları ve üst üste gelen istifalarla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın geleceği belirsizleşti.

Mevcut Kuvvet Komutanı Murat Bilgel'in görev süresi bu yıl doluyor. Donanma Komutanı belirtildiği gibi istifa ettiyse, denizin başına geçecek 'Or. ' rütbesinde subay kalmadı. Bu nedenle Murat Bilgel'in görev süresinin bir yıl daha uzatılması söz konusu olabilir.

Bilgel ve Güner'den sonra Deniz'de en kıdemli subaylar, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Bülent Bostanoğlu ve Koramiral Can Erenoğlu. Erenoğlu'na Balyoz davasında 18 yıl ceza verildi.

Bu nedenle 2013 ağustosuna kadar Bostanoğlu'nun Donanma Komutanlığı'na 'Kor. ' rütbesiyle vekalet etmesi ağustosta oramiralliğe getirilmesi de seçenekler arasında.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile