Denizli Huzurevi'ne özürlü nakil aracı

Minik Kalpler Derneği (Mika-Der) ve Galatasaray Kulübü'nün ortaklaşa aldıkları ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne teslim ettikleri 4 adet özürlü n

Minik Kalpler Derneği (Mika-Der) ve Galatasaray Kulübü'nün ortaklaşa aldıkları ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne teslim ettikleri 4 adet özürlü nakil aracından bir tanesi Denizli'ye verildi. Araç, Denizli Belediyesi ile yapılan protokol ile de huzurevi dışında kalan özürlü vatandaşların ihtiyaçları için de kullanılabilecek.

Huzurevinde düzenlenen törene; Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclis Başkanı Halil Pekdemir, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı.

Vali Erkmen, aracın engelli vatandaşlar için özel olarak hazırlandığını ve Denizli'de hizmete sunulduğunu belirterek Bakan Kavaf'a desteğinden dolayı teşekkür etti. Aracın Huzurevindeki yaşlıların ihtiyacını gidereceğini vurgulayan Vali Erkmen, Belediye ile yapılacak protokol ile İl genelindeki bütünm engelli vatandaşlarımızın hizmetinin görülmesinde kullanılacağını ifade etti.

Bakan Kavaf ise, Mika-Der ve Galatasaray Kulübü'nün bakanlığa bağlı kurumlara yönelik destek kampanyaları düzenlediklerini, özürlü vatandaşların sandalyeleri ile birlikte bu araçlarda taşınabildiklerini; araçların Denizli, Kocaeli, İstanbul ve Ankara illerine verildiğini söyledi.

Denizli'de özürlülerin taşıma işini Denizli Belediyesi'nin yaptığını ifade eden Bakan Kavaf, "Yapacağımız protokol ile aracın mülkiyeti bizde kalacak, kullanım hakkı ise Denizli Belediyesi'ne verilecek." diye konuştu.

Özürlü nakil aracı kesilen kurdele ile hizmete sunuldu. Daha sonra Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve Belediye Başkanı Zeybekci tarafından imzalanan protokol ile aracın kullanımı Denizli Belediyesine devredildi.

Törenin ardından Bakan Kavaf, Vali Erkmen ve Başkan Zeybekci huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiler.

Bu sırada bir yaşlı huzurevi sakininin Bakan Kavaf'a, "Allah sizleri belalardan korusun." diye dua etti.

Huzurevindeki programın ardından Bakan Kavaf Denizli'nin Tarihi Kaleiçi esnafını ziyaret ederek esnaflarla kısa süreli sohbet etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile