Diyarbakir merkezine yilin ilk kari sabahin ilk isiklarinda geldi, sehir beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlügü 15. Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, "Yapilan son degerlendirmelere göre, cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgenin batisindan baslamasi beklenen yagislarin Sanliurfa, Akçakale, Mardin ve Batman çevreleri ile Diyarbakir, Baglar, Kayapinar, Sur, Yenisehir, Kocaköy, Çinar, Hazro, Kulp, Silvan, Egil, Bismil ilçesi ve Siirt’in yüksek kesimlerinde kuvvetli 5-20 santim, Sirnak çevrelerinde yer yer 20 santim üzeri kar seklinde olmasi beklendiginden basta buzlanma ve don olayina bagli ulasimda aksamalar ile kar yagisi olan yerlerde yer yer tipi seklinde yagis gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir. Yagislarin, bölgemizin bati kesimlerinden baslayarak gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor" denildi.
Öte yandan, kar yagisinin bir gün süreyle araliksiz devam edecegi bildirildi.
Kar yagisi ile birlikte yollara çikan sürücüler kazalara sebebiyet vermemek için dikkat ederken, belediye ekipleri ana arterlerde çalisma baslatti.
Bazi vatandaslar sehir merkezine yagan ilk kar ile birlikte kar topu oynarken, bazi vatandaslar ise araçlarinda biriken karlari temizledi.
Diyarbakir'da Beklenen Kar, Sehir Beyaza Büründü
Meteoroloji Genel Müdürlügü 15. Bölge Müdürlügü uyarilarinin ardindan sabah saatlerinden itibaren Diyarbakir merkezine düsen ilk kar, sehre beyaz gelinligini giydirdi.



















