Diyarbakırlı 80 mühendis Avrupa'da eğitim görecek

Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Kaya, Diyarbakır'da eğitim gören 80 mühendisi, 'alternatif enerji kaynaklarıyla sul

  Dicle Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Doç . Dr . İlhan Kaya , Diyarbakır ' da eğitim gören 80 mühendisi , ' alternatif enerji kaynaklarıyla sulama teknikleri ' konusunda eğitim almaları için Avrupa ' ya göndereceklerini söyledi . Projede yer almak isteyen Türkiye ' nin dört bir yanındaki 700 mühendis , Dicle ' ye akın etti .

Avrupa Birliği ( AB ) Proje Koordinasyon Ofisi ile Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından hazırlanan ' alternatif enerji kaynaklarıyla modern , verimli ve sürdürülebilir sulama tekniklerinin öğrenilmesi ' projesinin tanıtımı yapıldı . ' Hayat Boyu Öğrenme Programı -Leonardo Da Vinci Hareketlilik Alt Programı ' kapsamında hazırlanan proje hakkında bilgi veren Doç . Dr . İlhan Kaya , 80 mühendisin Almanya , Belçika ve İngiltere ' de alternatif enerji kaynaklarıyla sulama teknikleri konusunda 3 haftalık iş başı eğitimi alacağını belirtti . Bu projenin Türkiye genelinde ciddi yankı uyandırdığına dikkat çeken Kaya , Van ' dan İzmir ' e , Bartın ' dan Hatay ' a , İstanbul ' dan Siirt ' e kadar birçok ilden 700 civarında başvuru aldıklarını kaydetti .

DİYARBAKIR , TERÖR YERİNE MODERN EĞİTİM PROJESİYLE GÜNDEMDE

Özellikle Tarım Bakanlığı ' ndan yoğun başvuru olduğunu , aylar süren değerlendirme sonucunda elektrik elektronik , makine ve ziraat mühendislerinden oluşan 80 kişilik katılımcı grubun seçildiğini anlatan Kaya , " Projeye Türkiye genelinden katılım sağlanması projenin büyüklüğü ve oluşturduğu etki bakımından oldukça önemli . Proje Diyarbakır ' ın tanıtımına olumlu katkılar sağladı . Şiddet ve terör olaylarıyla gündeme gelen Diyarbakır bu sefer yenilikçi ve modern uygulamalar içeren eğitim projeleriyle anılmıştır . " dedi .

Projenin sonucunda mühendislerin edindikleri bilgi ve birikimleri bölgede tarımla uğraşan çiftçilere ve görevlilere aktaracağını anlatan Kaya , böylece AB ' ye uygun tarımsal standartlara kısa yoldan ulaşacaklarını söyledi .

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ayşegül Jale Saraç da , 1 , 5 yıllık mazisi olan proje ofisinin önemli bir çalışmaya imza attığını kaydetti . Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise Dicle Üniversitesi ' nin kurduğu Dış ilişkiler Avrupa Birliği Proje Merkezi ' nin kısa süre içerisinde 1 . 6 milyon euroluk kaynağı değişik projelerle kullanmaya çalışmasının gurur verici olduğunu söyledi .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile